Προφυλακίστηκε ο Πακιστανός επιχειρηματίας για τη σπείρα με τις e-απάτες με έδρα το Ηράκλειο!

Κρήτη
Προφυλακίστηκε ο Πακιστανός επιχειρηματίας για τη σπείρα με τις e-απάτες με έδρα το Ηράκλειο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εν λόγω κατηγορούμενος φέρεται ως ευυπόληπτο στην τοπική κοινωνία άτομο, το οποίο είχε αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα στο Ηράκλειο

Προφυλακίστηκε ο Πακιστανός επιχειρηματίας για το κύκλωμα με τις e-απάτες με έδρα το Ηράκλειο. Ο 37χρονος βρέθηκε σήμερα ενώπιον των ανακριτικών αρχών που συνολικά έχουν εκδώσει 15 εντάλματα σύλληψης και αποφασίστηκε η προφυλάκισή του. Είναι η δεύτερη προφυλάκιση μέλους της σπείρας καθώς από τις μέχρι τώρα απολογίες έχει προφυλακιστεί άλλος ένας. Ο 37χρονος από το Πακιστάν φέρεται να είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα απατεώνων που εξάρθρωσε το προηγούμενο διάστημα η Ασφάλεια Ηρακλείου.

Ο εν λόγω κατηγορούμενος φέρεται ως ευυπόληπτο στην τοπική κοινωνία άτομο, το οποίο είχε αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα στο Ηράκλειο. Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς οδηγήθηκε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου ενώπιον της ανακρίτριας συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του, κ.κ. Άγγελο Ζερβό και Ελευθέριο Κάρτσωνα.

«O εντολέας μας είναι ευυπόληπτος πολίτης που έχει επιδείξει υποδειγματική κοινωνική διαδρομή. Κατέστη δε θύμα εξαπάτησης ομοεθνούς του στον λογαριασμό του οποίου εισέρευσαν τα χρήματα των φερομένων ως παθόντων. Η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης είναι ανυπόστατη και έωλη ενώ καμία κακουργηματικής μορφής απάτη δεν στοιχειοθετείται. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι όλα τα πραγματικά περιστατικά είχαν χρονική μοναδικότητα και αφορούν στους μήνες  Μάρτιο - Απρίλιο του έτους 2020. Έκτοτε ουδεμία καταγγελία υπήρξε συνεπώς ουδόλως μπορεί να γίνει λόγος για διαρκή δράση που είναι εγγενές στοιχείο για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης» ανέφερε σε δηλώσεις του στο neakriti.gr ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του 37χρονου, Ελευθέριος Κάρτσωνας. 

Εξάλλου, ο κ. Κάρτσωνας υποστήριξε ότι η υπεράσπιση αναμένεται να προσκομίσει νέα στοιχεία υπέρ του κατηγορουμένου, καθώς κι ότι η κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης θα αποδομηθεί.  

Σύμφωνα με τον κ. Κάρτσωνα, «η έκδοση του εντάλματος σύλληψης αιφνιδίασε τον κατηγορούμενο και συρρίκνωσε ασφυκτικά τον χρόνο που είχαμε στην διάθεση μας  για την συλλογή των μέσων υπερασπίσεως. Παρόλα αυτά προς αποκατάσταση της φήμης του, ο εντολέας μας ο οποίος δραστηριοποιείται επιτυχημένα αρκετά  χρόνια στο Ηράκλειο ήδη εξεδήλωσε έμπρακτα την πρόθεση του να συνδράμει τους παθόντες επιστρέφοντας αξιόλογο χρηματικό ποσό. Είμαστε βέβαιοι ότι στην πορεία της κύριας ανάκρισης οπόταν και αναμένεται να προσκομιστούν  από την πλευρά μας νέα αποδεικτικά στοιχεία που κονιορτοποιούν την κατηγορία ο εντολέας μας  θα έχει την προσήκουσα ποινική αντιμετώπιση και η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης θα αποδομηθεί». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News