Ροδιά: Τα λύματα «πλημμύρισαν» ξανά τον δρόμο στο χωριό - Τι φοβούνται οι κάτοικοι (βίντεο)

Κρήτη
Ροδιά: Τα λύματα «πλημμύρισαν» ξανά τον δρόμο στο χωριό - Τι φοβούνται οι κάτοικοι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, λύματα «έπνιξαν» περιοχή της Ροδιάς με τους δημότες να γίνονται στο ίδιο έργο θεατές, προειδοποιώντας ότι τίθεται ζήτημα για τη δημόσια υγεία καθώς καταλήγουν σε ρυάκι

 

  • Ανησυχούν οι κάτοικοι με τα λύματα να καταλήγουν στο ρυάκι και από εκεί στο Παλαιόκαστρο
  • Άμεση η παρέμβαση του Δήμου Μαλεβιζίου που θωρακίζει το προβληματικό φρεάτιο
  • Αναγκαία η συνεχής επιτήρηση του δικτύου, λένε οι πολίτες
  • Θέτουν θέμα δημόσιας υγείας και χαρακτηρίζουν το ζήτημα άμεσης προτεραιότητα

Με ανησυχία αντίκρισαν την εικόνα αυτή οι κάτοικοι της Ροδιάς, καθώς για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, λύματα έκαναν την εμφάνισή τους στον περιφερειακό δρόμο του οικισμού. Φοβούνται τα χειρότερα καθώς όπως υποστηρίζουν τα λύματα καταλήγουν στο ρυάκι και από εκεί στο Παλαιόκαστρο.

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μαλεβιζίου που απέδωσε το πρόβλημα σε τεχνικό λάθος του φρεατίου, παρεμβαίνοντας για την αποκατάσταση του σοβαρού προβλήματος.

Οι κάτοικοι ζητούν την συνεχή επιτήρηση του δικτύου, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται ανάλογες εικόνες και προβλήματα στην περιοχή. Όπως λένε πρόκειται για ζήτημα που άπτεται της δημόσιας υγείας, άρα και πρώτης προτεραιότητας.

Υπενθυμίζεται τον προηγούμενο μήνα απαράδεκτες εικόνες, κατέγραφε ρεπορτάζ του neakriti.gr, με το περιβάλλον να υποβαθμίζεται και χωρίς οι αρμόδιοι να κάνουν το παραμικρό προκειμένου να αποκαταστήσουν το πρόβλημα στο φρεάτιο λυμάτων, το οποίο έφραξε, με συνέπεια τα λύματα να τρέχουν στο ρυάκι, πριν αυτά καταλήξουν στο Παλαιόκαστρο.

Την ίδια ώρα η δυσοσμία ήταν έντονη, με τις απαράδεκτες αυτές εικόνες να σχολιάζονται στο γραφικό χωριό.

Διαβάστε περισσότερα ⇒

Ηράκλειο: Ρυάκια τα λύματα στη Ροδιά - Πέρασαν 40 ημέρες και η δυσοσμία πνίγει τους κατοίκους (βίντεο)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News