Αντιγριπικό εμβόλιο: Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι επιθυμούν να το κάνουν (βίντεο)

Κρήτη
Αντιγριπικό εμβόλιο: Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι επιθυμούν να το κάνουν (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοινώθηκε, όμως δεν ισχύει μέχρι και σήμερα ότι οι πολίτες μπορούν δίχως συνταγογράφηση να κάνουν στα φαρμακεία το εμβόλιο της γρίπης - Το μέτρο δεν ισχύει ακόμη, καθώς απαιτείται νομοθετική πρόβλεψη που δεν έχει υπάρξει

 

  • Ανεφάρμοστη η προαναγγελία για αντιγριπικό εμβόλιο χωρίς συνταγή
  • Μικρότερη από την επιθυμητή η ροή των πολιτών λένε οι φαρμακοποιοί
  • Πλημμελής πλέον ο έλεγχος για κορωνοϊό
  • Περιορισμένος ο αριθμός των πολιτών που διενεργούν rapid και self test

Μπορεί να υπήρξε ανακοίνωση και με βεβαιότητα η δέσμευση για  έναρξη της εφαρμογής ως μέτρου, πλην όμως μέχρι και σήμερα όσοι επιθυμούν να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο, χωρίς συνταγή όπως ανακοινώθηκε, δεν είναι εφικτό.

Παρά το γεγονός ότι έχει υπάρξει μια σύγχυση αυτό δεν δείχνει για την ώρα να έχει προκαλέσει κάποια δυσκολία στη διαδικασία εμβολιασμού, εξήγησε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου που ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η ροή πολιτών για τον αντιγριπικό εμβολιασμό είναι μικρότερη από την επιθυμητή.

Στην αγωνία πάντως για το αν προλαβαίνουν να εμβολιαστούν και να καλυφθούν οι πολίτες από τον εμβολιασμό με βάση την περίοδο που θα σημειώσει έξαρση η εποχική γρίπη, εκείνο που επισημάνθηκε είναι ότι αυτή αναμένεται στα μέσα Ιανουαρίου, οπότε ο εμβολιασμός δύναται να γίνει και το επόμενο διάστημα.

Σε σχέση με τον αντιγριπικό εμβολιασμό στα φαρμακεία, ακόμη μικρότερη ροή έχουν οι πολίτες που διενεργούν rapid test ή προμηθεύονται self test, με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου να διευκρινίζει ότι η εικόνα που αποτυπώνεται από τα στοιχεία λόγω πλημμελούς ελέγχου για κορωνοϊό μάλλον έχουν απόσταση από την πραγματική εικόνα των κρουσμάτων.

Και στα σταθερά σημεία διεξαγωγής rapid test στην Πλατεία Ελευθερίας, την Πλατεία Αγίας Αικατερίνης και τον Εσταυρωμένο η κίνηση είναι περιορισμένη. Πάντως δεν λείπουν εκείνοι που επιμένουν να ελέγχονται προκειμένου όπως είπαν να προστατεύουν τους ίδιους και τους δικούς τους ανθρώπους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News