Σεξουαλική παρενόχληση σε σχολείο στο Ηράκλειο: «Θωπεία, όχι βιασμός» λέει ο Λυκειάρχης στο neakriti.gr

Κρήτη
Σεξουαλική παρενόχληση σε σχολείο στο Ηράκλειο: «Θωπεία, όχι βιασμός» λέει ο Λυκειάρχης στο neakriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θέμα αποκάλυψε η έντυπη εφημερίδα Νέα Κρήτη στις 26 Οκτωβρίου 2022 και το δημοσίευσε

Μετά την αποκάλυψη της έντυπης εφημερίδας Νέα Κρήτη για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης από μαθητή Λυκείου σε μαθήτρια Γυμνασίου στο Ηράκλειο που βρίσκεται ήδη στα χέρια του Εισαγγελέα Ανηλίκων υπήρξαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για βιασμό και μάλιστα παρουσιάζοντας την είδηση ως αποκλειστική ενώ ήδη η έντυπη εφημερίδα κυκλοφορεί από το πρωί της 26ης Οκτωβρίου στα περίπτερα και προφανώς η είδηση ήταν γνωστή στους δημοσιογράφους του Ομίλου της Κρήτη TV από την προηγούμενη ημέρα.

Ο Λυκειάρχης του σχολείου που το neakriti.gr επιλέγει να μη δημοσιεύσει στοιχεία του προκειμένου να διαφυλαχθεί το απόρρητο του σχολείου και των μαθητών σε νεότερες δηλώσεις του αναφέρει ότι δεν υπήρξε και δεν καταγγέλθηκε ποτέ βιασμός στις τουαλέτες αλλά μόνο θωπεία από τον μαθητή στη μαθήτρια. Όπως έγραψε το neakriti.gr το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη και η υπόθεση διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία το πρωί της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου.

Πληροφορίες του neakriti.gr αναφέρουν ότι σε σχολικό συγκρότημα υπήρξε περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης από μαθητή Λυκείου προς μαθήτρια Γυμνασίου στις τουαλέτες του σχολείου.

Σύμφωνα με τον Λυκειάρχη με τον οποίο επικοινώνησε το neakriti.gr η μαθήτρια αναγνώρισε πως στο πρόσωπο κάποιου μαθητή λυκείου το αγόρι που την παρενόχλησε. Την επόμενη μέρα και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή ο ανήλικος μαθητής λυκείου ταυτοποιήθηκε και ενημερώθηκε ο πατέρας του αγοριού από την Παρασκευή για τη πράξη του γιου του.

Ο Λυκειάρχης μιλώντας στο neakriti.gr ανέφερε ότι είναι «μια καθαρή περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης. Δεν υπήρξε χρονική καθυστέρηση στην καταγγελία του συμβάντος. Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να υπάρξει στοχοποίηση».

Τη Δευτέρα το πρωί, το σχολικό συγκρότημα βρισκόταν σε κατάληψη και τότε ο Γυμνασιάρχης και ο Λυκειάρχης των σχολείων των δύο εμπλεκόμενων μαθητών μετέβησαν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων ενώ ενημερώθηκαν για την κατάσταση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News