Ξεκινάει το ερχόμενο Σάββατο το 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

Κρήτη
Ξεκινάει το ερχόμενο Σάββατο το 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά οι θεατρικές παραστάσεις που θα δοθούν στα πλαίσια του Φεστιβάλ

Το τελικό πρόγραμμα των παραστάσεων που θα τιμήσουν το 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας έχει ήδη ανακοινωθεί  και όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν το ερχόμενο Σάββατο,  οι  καταπληκτικές παραστάσεις που θα μετέχουν στο διαγωνιστικό μέρος,  ενώ άρχισαν από το περασμένο Σάββατο και συνεχίζονται τα προφεστιβαλικά δρώμενα.

«Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλες τις ομάδες από την Ελλάδα, από την Καβάλα ως την Κρήτη, από τις Βρυξέλες ως την Κύπρο, που τίμησαν το φεστιβάλ μας υποβάλλοντας υποψηφιότητα. Αισθανόμαστε την υποχρέωση να σημειώσουμε ότι οι συμμετοχές ήταν όλες υψηλού επιπέδου. Η Επιτροπή Επιλογής παραστάσεων είχε πραγματικά δύσκολο έργο να φέρει εις πέρας» δήλωσε η πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας κ Σοφία Κονταξάκη.

Οι παραστάσεις που επελέγησαν καθώς και οι ημερομηνίες που θα δοθούν είναι:

  • Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022: Η ΑΓΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ του Μπέρτολντ Μπρεχτ από την Θεατρική Ομάδα Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε σκηνοθεσία Βασίλη Ασλανίδη
  • Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022: ΘΕΕ ΜΟΥ, ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΑΜΕ; των Φιλίπ Ντε Σωβερόν και Γκι Λωράν, από την Δημοτική Θεατρική Σκηνή Ενηλίκων Λιμεναρίων Θάσου, σε σκηνοθεσία Ελευθερίου Ταρσίας
  • Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022:  Ο ΠΟΥΠΟΥΛΑΝΘΡΩΠΟΣ του Μάρτιν Μακνόντα, από  Χώρο πολιτισμού “Σημείο” και τη θεατρική ομάδα ‘’Ble’’ Ρεθύμνου σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μπλέτα.
  • Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022: “Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  του Ηλία Καπετανάκη, από την ομάδα ΘΕΑΤΡόPolice  Αγρινίου, σε σκηνοθεσία Γιούλης Μαρούση.
  • Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022: ΤΟ ΜΠΟΥΦΑΝ ΤΗΣ ΧΑΡΛΕΥ ή ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ του Βασίλειου Κατσικονούρη από την ομάδα ΜΕΘΕΞΙΣ Αθηνών σε σκηνοθεσία Βάλιας Κωτσιγιάννη.
  • Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022: ΒΡΑΔΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ, της Γιούλης Αποκατανίδου από την ομάδα ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ, Καβάλας σε σκηνοθεσία Ανδρέα Λαδά.
  • Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022: ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ του Αρκά από την ομάδα ALMA Βρυξελών, σε σκηνοθεσία Κυπριανού Μουτεβελή – Χρύσας Μπαλτζάκη
  • Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022: ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται  η εβδομάδα των  προφεστιβαλικών  θεατρικών δρώμενων από τις 15 ως 21 Οκτωβρίου σε ανοιχτό δημόσιο χώρο -στον κεντρικό πεζόδρομο της Ιεράπετρας

«Μετά την αναγκαστική διετή αναστολή των διοργανώσεων του  Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου   λόγω του Κορωνoϊού είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιχειρήσουμε  την πραγματοποίηση του 10ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 30 Οκτωβρίου με προ φεστιβαλικές δράσεις, τις φεστιβαλικές διαγωνιστικές παραστάσεις με θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα και τις Βρυξέλλες και μετα φεστιβαλικές δράσεις.

Διοργανώνεται από το Σύλλογό Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ιεράπετρας, την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του δήμου Ιεράπετρας και την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν/Α Κρήτης. Προσδοκούμε ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία όπως και τα προηγούμενα Φεστιβάλ  για την ποιότητα του αλλά και λόγω  της θερμής και μαζικής του υποστήριξης από όλη την τοπική κοινωνία»,  μας δήλωσε η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ Δήμου Ιεράπετρας κ Μαρία Σακκαδάκη, οποία τόνισε τη σημαντική βοήθεια που προσφέρεται από τους χορηγούς φιλοξενίας όλων των θεατρικών ομάδων και το αγκάλιασμα όλης της Γεραπετρίτικης κοινωνίας, που στηρίζει το  θεσμό και συμμετέχει σε όλα τα δρώμενα είτε ως θεατής είτε ως συνεργάτης των διοργανωτών.

 Η κριτική επιτροπή του 10ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου πλαισιώνεται από καταξιωμένους υπηρέτες του Ελληνικού Πολιτισμού .

«Ευχαριστούμε τους διακεκριμένους καλλιτέχνες που συγκροτούν την κριτική επιτροπή για τις διαγωνιζόμενες ομάδες η οποία αποτελείται από την Έρση Βασιλικιώτη, το Νίκο Βερλέκη, τον Τηλέμαχο Μουδατσάκη, το Θέμη Μουμουλίδη,  τον Κώστα Θωμαΐδη, την Υβόνη Μεταξάκη και τη Σοφία Φιλιππίδου. Είναι όλοι τους και ήδη καταξιωμένοι αλλά και μαχόμενοι δημιουργοί που μας κάνουν περήφανους για την κατάθεσή τους στο συλλογικό ελληνικό Πολιτιστικό Κεφάλαιο.

Ιδιαίτερη τιμή για μας είναι η ευκαιρία να τιμήσουμε τον αγαπημένο μας  ηθοποιό Γρηγόρη Βαλτινό και να τον έχουμε κοντά μας για λίγες μέρες», αναφέρει σχετικά η κ Σοφία Κονταξάκη.

Η εβδομάδα προφεστιβαλικών  δρώμενων, θα κρατήσει μέχρι τις 21 Οκτωβρίου και αυτά θα πραγματοποιηθούν  σε ανοιχτό, δημόσιο χώρο -στην κεντρική πλατεία  της Ιεράπετρας- Περιλαμβάνουν ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις, Τραγούδι και Μουσική, θεατρικά δρώμενα, stand up comedy, κινηματογραφική προβολή και Μουσικό καφενείο.

Επίσης, θα ακολουθήσει στο τμήμα: «μεταφεστιβαλικές δράσεις» μια  εξαιρετική θεατρική παράσταση για τον «ξεριζωμό».

«Φυσικά, ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς μας και τους συντοπίτες μας που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο  ενισχύουν την αγάπη μας για το ερασιτεχνικό θέατρο και την προώθησή του εδώ ,στη νοτιότερη πόλη της Κρήτης ,της Ελλάδας, της Ευρώπης», καταλήγει η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας κ Σοφία Κονταξάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News