Χερσόνησος: Νέα υπόθεση με 3.000 «μαϊμού» προϊόντα - Στα χέρια των αρχών τρεις επιτήδειοι

Κρήτη
Χερσόνησος: Νέα υπόθεση με 3.000 «μαϊμού» προϊόντα - Στα χέρια των αρχών τρεις επιτήδειοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνολικά 2.848 μαϊμού προϊόντα βρήκαν και κατάσχεσαν αστυνομικοί στην περιοχή της Χερσονήσου την Κυριακή 26 Ιουνίου

Περίπου 3.000 μαϊμού προϊόντα βρήκαν και κατάσχεσαν αστυνομικοί στην περιοχή της Χερσονήσου την Κυριακή 26 Ιουνίου, ενώ προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις.

Ειδικότερα, χθες, οι αρχές σε έλεγχο που έγινε σε κατάστημα ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, εντοπίστηκαν  2.848 χιλιάδες απομιμήσεις, με αποτέλεσμα οι δύο ιδιοκτήτριες του καταστήματος, ηλικίας 34 και 37 ετών.

Παράλληλα, έγινε έλεγχος και σε άλλο κατάστημα της περιοχής, όπου εντοπίστηκαν περίπου 500 προϊόντα, τα οποία ήταν απομιμήσεις επώνυμων εταιρειών. Μετά τον έλεγχο, συνελήφθη ο 76χρονος υπεύθυνος του μαγαζιού.

Ωστόσο, στο τραπέζι τέθηκε το ζήτημα του παρεμπορίου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηε υπό τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου Ταξίαρχο κ. Σπυριδάκη Νικόλαο.

Υπενθυμίζεται ότι μια ακόμα υπόθεση με «μαμούθ» ποσότητες απομιμήσεων, αποκαλύφθηκε πριν περίπου ένα μήνα στο Ηράκλειο. Ειδικότερα, εντοπίστηκαν σε κατάστημα ντόπιου περίπου 19.000 «μαϊμού» προϊόντα.

Πρόκειται για επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται στο εμπόριο προϊόντων ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, σε τουριστικές περιοχές του νομού Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε έλεγχο που έκαναν οι Αρχές στην επιχείρηση του εν λόγω άνδρα, εντοπίστηκαν περίπου 19.000 προϊόντα, τα οποία ήταν απομιμήσεις επώνυμων εταιρειών.  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, εκτός των άλλων, βρέθηκαν από τις Αρχές και πρέσες επικόλλησης σημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος απασχολεί τις Αρχές για τέτοιου είδους υπόθεση. Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, ο επιχειρηματίας είχε συλληφθεί ξανά μαζί με άλλα δύο συγγενικά του πρόσωπα.

Τον Απρίλιο του 2018, οι διωκτικές Αρχές έκαναν αιφνιδιαστικές έρευνες σε καταστήματα ιδιοκτησίας των συλληφθέντων, σε Χερσόνησο, Γούβες και Σταλίδα Ηρακλείου. Η εν λόγω αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα με στόχο την πάταξη της μάστιγας του παραεμπορίου.

Αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, μαζί με στελέχη του ΣΔΟΕ προέβησαν τότε σε εξονυχιστικούς ελέγχους στις επίμαχες επιχειρήσεις. Όπως είχε ανακοινώσει τότε η ΕΛ.ΑΣ., είχαν βρεθεί και κατασχεθεί συνολικά 29.125 «αντίγραφα προϊόντων απομίμησης διαφόρων εταιρειών». Επρόκειτο για παπούτσια, είδη ρουχισμού, τσάντες, αρώματα, βαλίτσες, γυαλιά ηλίου, αλλά και διάφορα άλλα αξεσουάρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε η Αστυνομία, «το συνολικό ύψος των διαφυγόντων κερδών από τις παθούσες εταιρείες, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εταιρειών, υπερβαίνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ». Υπενθυμίζεται ότι, μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης και την καταμέτρηση των κατασχεμένων προϊόντων, τα πειστήρια που κατασχέθηκαν παραδόθηκαν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Ας σημειωθεί ότι σε βάρος των συλληφθέντων είχαν ασκηθεί τότε ποινικές διώξεις για απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, για πλαστογραφία μετά χρήσεως τελεσθείσα κατά συναυτουργία, αλλά και για παράβαση του νόμου περί σημάτων και περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Τι αναφέρει το δελτίο της αστυνομίας:

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιούν αστυνομικούς ελέγχους με στόχο κυρίως την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων. 

Ειδικότερα, την 26.06.2022 σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη κοινή επιχείρηση από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, σε συνεργασία με στελέχη του 4ου Τμήματος Κινητής Ομάδας Ελέγχου (Κ.Ο.Ε.) της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων (ΕΛ.Υ.Τ) της Α.Α.Δ.Ε. και εκπροσώπους εμπορικών εταιριών. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί (2 άντρες και γυναίκα) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων και πλαστογραφία. Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη ενός ημεδαπού. 

Ειδικότερα, κλιμάκιο των ανωτέρω υπηρεσιών πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, τα οποία κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ημεδαποί. 

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.848 προϊόντα απομίμησης τα οποία αφορούν σε είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, κ.λ.π, που έφεραν πλαστά σήματα που ομοιάζουν με σήματα επώνυμων εταιριών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News