«Κρητική Εστία»: Η σπουδαία ιστορία του πνευματικού ιδρύματος

Κρήτη
«Κρητική Εστία»: Η σπουδαία ιστορία του πνευματικού ιδρύματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Αθήνα εγκαινιάστηκε μια αίθουσα Κρητικών προσωπικοτήτων αφιερωμένη σε σπουδαίες Κρητικές προσωπικότητες

Στην Αθήνα εγκαινιάστηκε μια αίθουσα Κρητικών προσωπικοτήτων αφιερωμένη σε σπουδαίες μορφές του νησιού. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σε μια ιδιαίτερα και συγκινητική ατμόσφαιρα.

Ο Αντώνης Μυτιληνάκης, πρόεδρος του ΔΣ του φιλανθρωπικού – πνευματικού ιδρύματος «Κρητική εστία», μιλώντας στην εκπομπή «Κρήτη σήμερα» της ΚΡΗΤΗ TV, ανέφερε ότι τα εγκαίνια της εστίας έγιναν την Κυριακή 19 Ιουνίου από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, με την παρουσία κρητικών υπουργών, βουλευτών κ.α.

Ο κ. Μυτιληνάκης, τόνισε ότι η «Κρητική Εστία» εγκαινιάστηκε, το 1970 με τη δημιουργία των δύο πρώτων κτηρίων, με πλούσιο έργο. Εκτός από φιλανθρωπικό έργο, δηλαδή τη φιλοξενία Κρητικών φοιτητών, έχει και την αποστολή να λειτουργεί και ως πνευματικό ίδρυμα, στο πλαίσιο του οποίου έγινε και η συγκεκριμένη η εκδήλωση.

Επιπρόσθετα εξήγησε ότι, οι φοιτητές που θέλουν να διαμείνουν στην εστία, πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Οι εισαχθέντες, θα μπορούν να μένουν εκεί και να κοιμούνται, να τρώνε και να διαβάζουν, αφού διαθέτει μία από τις καλύτερες βιβλιοθήκες της Ελλάδας. Τέλος, ανέφερε ότι από το ίδρυμα αυτό, έχουν διακριθεί περίπου 5.000 φοιτητές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News