Πανελλήνιες 2022: Μαθηματικά και Έκθεση «βαρόμετρο» για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Κρήτη
Πανελλήνιες 2022: Μαθηματικά και Έκθεση «βαρόμετρο» για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκπαιδευτικοί περιγράφουν μια χρονιά «Βατερλό» που χαμηλές βαθμολογίες σε έκθεση και μαθηματικά, ελάχιστη βάση εισαγωγής, αλλά και μείωση των εισακτέων, δημιουργούν ένα ανησυχητικό κράμα για το πώς θα κινηθούν τελικά και οι βάσεις εισαγωγής

Κορυφώνεται η αγωνία των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, ενόψει και των βαθμολογιών που αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη, φέτος για πρώτη φορά με προσωπικά sms στα κινητά των υποψηφίων. Εκπαιδευτικοί περιγράφουν μια χρονιά «Βατερλό» που χαμηλές βαθμολογίες σε Έκθεση και Μαθηματικά, ελάχιστη βάση εισαγωγής, αλλά και μείωση των εισακτέων, δημιουργούν ένα ανησυχητικό κράμα για το πώς θα κινηθούν τελικά και οι βάσεις εισαγωγής.

Οι υποψήφιοι λαμβάνουν τους κωδικούς τους από τα σχολεία τους, για να ξεκινήσουν μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους, τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου, με τους εμπλεκόμενους πάντως να σημειώνουν ότι φέτος ειδικά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη συμπλήρωση πριν την οριστική υποβολή.

Σύμφωνα με τα στατιστικά των βαθμολογιών, τα μαθήματα των Μαθηματικών και της Έκθεσης, οδηγούν, όπως όλα δείχνουν το στόλο των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων 2022, καθώς οι πληροφορίες ότι και στα δύο μαθήματα υπήρξαν πολύ χαμηλές αποδόσεις, σε συνδυασμό με την ελάχιστη βάσης εισαγωγής, αλλά και την μείωση του αριθμού των εισακτέων, δημιουργείται ένα περίεργο κράμα. Αυτή η συνθήκη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών, έως αυτή την ώρα, αναμένεται να οδηγήσει σε ένα βατερλό, οδηγώντας εκτός πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, χιλιάδες υποψηφίους.

Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις στηριγμένες στις χαμηλές επιδόσεις κυρίως στα μαθηματικά δείχνουν πτωτική πορεία για τα περισσότερα πανεπιστημιακά τμήματα κυρίως όμως του 4ου επιστημονικού πεδίου. Παράλληλα, οι ίδιες εκτιμήσεις περιγράφουν ότι σταθερότητα στις βάσεις θα καταγραφεί στο 3ο επιστημονικό πεδίο των επιστημών Υγείας που φαίνεται προς στιγμήν ότι «γλιτώνει» την… κατρακύλα των βάσεων.

Η αγωνία των μαθητών αναμένεται να λάβει τέλος την ερχόμενη Τρίτη 28 Ιουνίου, όπου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες. Φέτος για πρώτη φορά θα φτάσουν μέσω προσωπικών sms στα κινητά των υποψηφίων, κόντρα στην παραδοσιακή εικόνα που επί δεκαετίες επαναλαμβάνεται και καθιστά τα σχολεία όπου γίνεται η ανάρτηση των αποτελεσμάτων, σημείο εκδήλωσης των συναισθημάτων των υποψηφίων.

Οι υποψήφιοι ήδη λαμβάνουν τους κωδικούς για τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών τους δελτίων από τα σχολεία. Από την επομένη των αποτελεσμάτων για τις βαθμολογίες θα μετρήσει αντίστροφα ο χρόνος για την κατάθεσή του. Ιδιαίτερη Προσοχή συνέστησαν οι εκπαιδευτικοί στη διαδικασία συμπλήρωσης, που πρότειναν στα παιδιά να μην οριστικοποιήσουν την υποβολή του μηχανογραφικού αν δεν είναι απόλυτα σίγουροι για τη συμπλήρωσή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News