Σαρώνει την Κρήτη το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ - Στο φως δεκάδες φυτείες και χιλιάδες χασισόδεντρα

Κρήτη
Σαρώνει την Κρήτη το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ - Στο φως δεκάδες φυτείες και χιλιάδες χασισόδεντρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Χανιά εντοπίστηκαν χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης - Συγκεκριμένα, 2.360 εντοπίστηκαν από αέρος σε πέντε διαφορετικές φυτείες, οι οποίες ζώστηκαν κυριολεκτικά από αστυνομικούς μετά την υπόδειξη του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ.

Επιχείρηση - «σκούπα» στα ορεινά της Κρήτης, με στόχο να μπει «φρένο» στα σχέδια των χασισοκαλλιεργητών, βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα, με την ΕΛ.ΑΣ. στο νησί να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Τα πλέον εντυπωσιακά αποτελέσματα είχαν προκύψει στη διάρκεια των προχθεσινών εξερευνήσεων.

Δίχως υπερβολή, το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. σαρώνει τις ορεινές περιοχές της Κρήτης. Ξεκίνησε από το Ρέθυμνο και την Τετάρτη 15 Ιουνίου, βρέθηκε στα Χανιά, όπου εντοπίστηκαν χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης. Συγκεκριμένα, 2.360 εντοπίστηκαν από αέρος σε πέντε διαφορετικές φυτείες, οι οποίες ζώθηκαν κυριολεκτικά από αστυνομικούς μετά την υπόδειξη του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. Οι χώροι αυτοί εξερευνήθηκαν και από συνεργεία της Σήμανσης, προκειμένου να προκύψουν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.

Μέσα σε μια από τις φυτείες, πέρα από τα αντικείμενα και τα πειστήρια, τα οποία αποδεικνύουν ότι εκεί υπήρχε παρουσία ατόμων που φρόντιζαν για την ανάπτυξη των δενδρυλλίων, βρέθηκε και ένα πολεμικό τουφέκι με φυσίγγια. Κάτι που αναδεικνύει τον επικίνδυνο χαρακτήρα των ανθρώπων που είχαν αναλάβει τη φύλαξη της συγκεκριμένης φυτείας και βεβαίως το δύσκολο και επικίνδυνο έργο των αστυνομικών.

Τα δενδρύλλια στην περίπτωση των Χανίων είχαν φτάσει σε ύψος το ένα μέτρο, ενώ υπήρχε αρκετό διάστημα στη διάθεση των καλλιεργητών μέχρι να αρχίζουν να αποκομίζουν οφέλη από τις φυτείες. Ωστόσο, η Αστυνομία έβαλε «φρένο» στα σχέδιά τους. Μάλιστα, σε μια από τις 5 περιπτώσεις των φυτειών στα Χανιά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν έναν αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε κοντά στη φυτεία.

Στο σπίτι του έγινε έφοδος από τους αστυνομικούς σε μια ακόμα παράλληλη επιχείρηση. Εκεί βρέθηκε μια καλλιέργεια με δέκα δενδρύλλια κάνναβης σε γλάστρες, όπως επίσης ένα αεροβόλο με διόπτρα και μαχαίρι. Όσον αφορά στη σχέση του συγκεκριμένου κατηγορούμενου με τους χώρους των φυτειών, είναι μια έρευνα που αναμένεται να αποδώσει καρπούς στη συνέχειά της.

Υπενθυμίζεται ότι και στο Ρέθυμνο υπήρξαν εκατοντάδες δενδρύλλια στις φυτείες που εντοπίστηκαν, ενώ το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. χθες πέταξε πάνω από κάποιες περιοχές του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό δύο μικρών φυτειών σε ορισμένες περιοχές της Μεσαράς. Όπως φαίνεται, η Αστυνομία πολύ νωρίς θέλει να ματαιώσει τα σχέδια των καλλιεργητών.

(φωτογραφία αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News