Ηράκλειο: Απορρίπτεται το αίτημα για διαχωρισμό του έργου του δικαστικού μεγάρου

Κρήτη
Ηράκλειο: Απορρίπτεται το αίτημα για διαχωρισμό του έργου του δικαστικού μεγάρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό προκύπτει απο τα όσα απάντησε ο υφυπουργός υποδομών Γιώργος Καραγιάννης από τα έδρανα της βουλής στον βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου

«Προχωράμε ως έχουμε, δεν αλλάζουμε τον σχεδιασμό, θα έχουμε προσεχώς  θετικές εξελίξεις» είναι η θέση της κυβέρνησης απέναντι στο αίτημα των τοπικών φορέων για αυτονόμηση του έργου του νέου δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου από το  έργο-''πακέτο'' των 3 δικαστικών μεγάρων Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνου.

Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από τα όσα απάντησε ο υφυπουργός υποδομών Γιώργος Καραγιάννης από τα έδρανα της βουλής στον βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο υφυπουργός  γνωστοποίησε  από τη πλευρά του ότι ''τρέχουν'' οι διαδικασίες για την παραχώρηση χώρου για το νέο δικαστικό μέγαρο Χανίων που είναι και το ''αγκάθι'' που έχει μπλοκάρει το συνολικό έργο ΣΔΙΤ  για τα 2 νέα μέγαρα σε Ηράκλειο-Χανιά και το εκτεταμένο ''λίφτινγκ'' στο υφιστάμενο μέγαρο του Ρεθύμνου και τόνισε μάλιστα  πως εντός του καλοκαιριού θα  προκύψουν θετικές εξελίξεις και ανακοινώσεις. 

Διαβάστε επίσης

 ⇒ Ευρεία σύσκεψη στη Λότζια για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου και το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

Κάτι που σημαίνει προφανώς ότι απορρίπτεται επί του παρόντος το αίτημα των τοπικών φορέων του Ηρακλείου, όπως αποτυπώθηκε στη προ ημερών ευρεία σύσκεψη στη Λότζια που είχε επίσης ως αντικείμενο την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου ''Ν.Καζαντζάκης'' για διαχωρισμό του μεγάρου του Ηρακλείου από τα 2 άλλα μέγαρα.

Όπως είχαμε γράψει, κατά την ευρεία σύσκεψη οι τοπικοί φορείς, Δήμος Ηρακλείου, Περιφέρεια Κρήτης, βουλευτές, Εμπορικός Σύλλογος, Επιμελητήρια, κ.τ.λ., εμφανίστηκαν σε ενιαία, συντονισμένη γραμμή . Διαμήνυσαν εν προκειμένω ότι θα πρέπει να διαχωριστεί η ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου από τα άλλα δύο έργα δικαστικών μεγάρων σε Ρέθυμνο-Χανιά.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, ο οποίος είχε τονίσει ότι το έργο του νέου δικαστικού μεγάρου δεν επιδέχεται άλλων καθυστερήσεων και ότι πρέπει να γίνει η δημοπράτησή του το ταχύτερο δυνατόν, καθώς η απονομή της Δικαιοσύνης δε γίνεται με τις κατάλληλες συνθήκες. Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι η ανέγερσή του θα πρέπει να διαχωριστεί από τον σχεδιασμό για άλλα δικαστικά μέγαρα, καθώς το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου στο οποίο προβλέπεται να γίνει το έργο είναι ξεκάθαρο και άρα μπορεί να προχωρήσει άμεσα.

Τελικά, όπως προκύπτει τουλάχιστον  από τα λεγόμενα του υφυπουργού υποδομών κατά τη συζήτηση της επερώτησης που είχε καταθέσει ο Βασίλης Κεγκέρογλου, δεν εισακούεται το αίτημα για διαχωρισμό του έργου. Και πλέον, είναι ευχή και ελπίδα να  διευθετηθεί σύντομα τουλάχιστον η εμπλοκή με τον χώρο ανέγερσης του νέου δικαστικού μεγάρου Χανίων, ώστε να μην ''βαλτώσει'' για τα καλά , συμπαρασυρόμενο από την εμπλοκή στα Χανιά,  και η ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου που περιμένει το Ηράκλειο εδώ και κοντά μια 20ετία….

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News