Καιρός: Νεφώσεις και τοπικές βροχές σήμερα στην Κρήτη - Πού και πότε θα εκδηλωθούν

Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις και τοπικές βροχές σήμερα στην Κρήτη - Πού και πότε θα εκδηλωθούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άστατος προβλέπεται ο καιρός την Δευτέρα, 2 Μαΐου στην Κρήτη, με νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες - Πού και πότε θα εκδηλωθούν

Νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπονται σήμερα Δευτέρα, 2 Μαΐου στην Κρήτη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος θα είναι ο καιρός και στην υπόλοιπη χώρα μέχρι σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του θα είναι οι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, η μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, οι σχετικά αυξημένες κατά τόπους συγκεντρώσεις σκόνης.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ο υετός και ο άνεμος που αναμένετα έως τη Δευτέρα 02/05: 

Τη Δευτέρα 02/05 βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, αναμένονται στα δυτικά τμήματα της χώρας, στην Πελοπόννησο, στην Στερεά και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

//--> //-->

Ο καιρός στην Κρήτη

Στο Ηράκλειο

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο την Δευτέρα ο καιρός προβλέπεται άστατος. το πρωί θα εκδηλωθούν νεφώσεις, οι οποίες θα επικρατήσουν σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Μέχρι το μεσημέρι αναμένονται και διαστήματα ηλιοφάνειας από το απόγευμα ωστόσο προβλέπεται βροχή, μέχρι αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Πυκνές νεφώσεις προβλέπονται και στο Αρκαλοχώρι σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Νωρίς το απόγευμα αναμένονται και διαστήματα ηλιοφάνειας. Από αργά αναμένεται βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν από το μεσημέρι βόρειοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός στο Ρέθυμνο σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 2 Μποφόρ, από νωρίς το μεσημέρι θα στραφούν βόρειοι και θα αυξηθούν σε ένταση (4 Μποφόρ). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος αναμένεται ο καιρός και στα Ανώγεια Ρεθύμνου σε όλη την διάρκεια της ημέρας, καθώς θα εκδηλωθούν έντονες νεφώσεις οι οποίες θα επικρατήσουν σε όλη την διάρκεια της ημέρας, νωρίς το μεσημέρι μόνο να υπάρξουν μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Το απόγευμα αναμένεται έντονη βροχόπτωση, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο

Στον Άγιο Νικόλαο αναμένονται πυκνές νεφώσεις σε όλη την διάρκεια της ημέρας, με μικρά διαστήμτα ηλιοφάνειας νωρίς το μεσημέρι. Νωρίς το απόγευμα αναμένεται βροχή και έως αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

Πυκνές νεφώσεις θα επικρατήσουν και στην Ιεράπετρα, σύμφωνα με τις προγνώσεις σε όλη την διάρκεια της ημέρας και μόνο νωρίς το απόγευμα θα υπάρξουν διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά

Άστατος προβλέπεται ο καιρός και στα Χανιά την Δευτέρα. Ειδικότερα, πυκνές νεφώσεις θα εκδηλωθούν το πρωί, νωρίς το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ από αργά το απόγευμα θα «επιστρέψουν» οι πυκνές νεφώσεις. Το βράδυ και τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός στα Σφακιά τις πρωινές και βραδινές ώρες, τις μεσημεριανές ώρες και νωρίς το απόγευμα αναμένονται πυκνές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

  https://embed.windy.com/embed2.html?lat=35.138&lon=24.994&detailLat=37.984&detailLon=23.735&width=650&height=450&zoom=8&level=surface&overlay=wind&product=ecmwf&menu=&message=&marker=&calendar=now&pressure=&type=map&location=coordinates&detail=&metricWind=default&metricTemp=default&radarRange=-1  

Ο καιρός στην επικράτεια - Αναλυτική πρόγνωση

//--> //-->

Δευτέρα 2 Μαΐου

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φθάσει στα κεντρικά και βόρεια τους 16 με 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη 3 Μαΐου

Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.

Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 4 Μαΐου

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους αυξημένες και, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πέμπτη 5 Μαΐου

Στις νησιωτικές περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο.

Παρασκευή 6 Μαΐου

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους που βαθμιαία στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News