Κρήτη

Μαμουλάκης: Η ασφάλεια και η υγεία στην εργασία, αποτελούν αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα των εργαζομένων

Δήλωση Χάρη Μαμουλάκη για την Παγκόσμια Ημέρα για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία

Με αφορμή την καθιέρωση της 28ης Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία», ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό η 28η Απριλίου, η Παγκόσμια Ημέρα για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, με σειρά τραγικών συμβάντων να αναδεικνύουν την αναγκαιότητα αλλαγής πολιτικής.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, 2.000.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, 270.000.000 τραυματίζονται σε εργατικά ατυχήματα και 160.000.000 νοσούν από επαγγελματικές ασθένειες.

Στην χώρα μας, οι ευθύνες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι τεράστιες και σε αυτόν τον τομέα, αφού από την πρώτη στιγμή έδειξε τις προθέσεις της και φρόντισε με μια σειρά νομοθετημάτων, να αφήσει απροστάτευτους τους εργαζομένους. Η μεθοδευμένη υποβάθμιση της Επιθεώρησης Εργασίας και των ελεγκτικών μηχανισμών, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, αλλά και η υπονόμευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, έριξαν νερό στον μύλο της εργοδοτικής ασυδοσίας. Τα αποτελέσματα, τραγικά. Τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στον τόπο μας, που μόλις προχθές θρηνήσαμε έναν ακόμη νεκρό εργαζόμενο.

Για εμάς στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, η διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων αποτελεί ύψιστη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Γι’ αυτό και έχουμε δεσμευτεί για την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των εργατικών δικαιωμάτων, την ενίσχυση του ΣΕΠΕ, την ανάπτυξη δομών για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία, την ενίσχυση της ειδικότητας της ιατρικής της εργασίας, την δημιουργία ενός Εθνικού Συστήματος για την Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία και την δημιουργία φορέα Ασφάλισης Επαγγελματικού Κινδύνου.

Η ασφάλεια και η υγεία στην εργασία, αποτελούν ύψιστα και αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα των εργαζομένων. Και θα τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο.».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια