Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο έντονες σήμερα στην Κρήτη

Ανοιξιάτικες αναμένονται οι καιρικές συνθήκες και σήμερα Πέμπτη, 28 Απριλίου στην Κρήτη, ενώ και οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός και σήμερα Πέμπτη, 28 Απριλίου, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά αραιές νεφώσεις θα επικρατήσουν από νωρίς το μεσημέρι στο Ηράκλειο. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Άνω Βιάννο στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις και μόνο τις πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι καθαρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί από το νωρίς το μεσημέρι. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα επικρατήσει άπνοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αρκαλοχώρι αναμένονται αραιές νεφώσεις σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά προβλέπεται ηλιοφάνεια και μόνο νωρίς το απόγευμα θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις. Αργά το απόγευμα ο ουρανός θα καθαρίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα Σφακιά τις πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος, από νωρίς το μεσημέρι αναμένονται έντονες νεφώσεις οι οποίες θα διατηρηθούν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο το απόγευμα θα υπάρξουν και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο προβλέπονται αραιές νεφώσεις μέχρι νωρίς το μεσημέρι. Το απόγευμα τα σύννεφα θα πυκνώσουν, ενώ αργά το απόγευμα ο ουρανός θα καθαρίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Το πρωί και το βράδυ προβλέπεται άπνοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα Ανώγεια θα εκδηλωθούν έντονες νεφώσεις κυρίως τις απογευματινές. Τις πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Το πρωί και το βράδυ θα επικρατήσει άπνοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο αναμένεται αίθριος καιρός, καθώς, μόνο αργά το απόγευμα αναμένεται αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς 2 έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ιεράπετρα αναμένεται αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην επικράτεια

Αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, όμως από τις μεσημβρινές ώρες

στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν

τοπικές βροχές ή όμβροι και στη Μακεδονία τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια τις βραδινές ώρες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα

και θα φτάσει τους 25 με 27 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς

Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και τις βραδινές ώρες βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα κεντρικά και νότια 4 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στη Θράκη ανατολικοί έως 4 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά της Ηπείρου τις απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στη δυτική Πελοπόννησο τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και μετά το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά και τα νότια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια