Κρήτη: H Γαλλική Total ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τα δύο θαλάσσια οικόπεδα

Κρήτη
Κρήτη: H Γαλλική Total ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τα δύο θαλάσσια οικόπεδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η TotalEnergies έλαβε την απόφαση να αποσυρθεί από τα δύο τεμάχια (blocks)», ανακοίνωσε η εταιρεία, σημειώνοντας ότι ενημέρωσε τις αρχές και τους εταίρους της για αυτή την απόφαση

Τελικά όπου καπνός και φωτιά για το πολυσυζητημένο όσο και πολύπαθο εγχείρημα της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της Κρήτης , καθώς η έντονη φημολογία και σεναριολογία των τελευταίων ημερών που ήθελε τους Γάλλους επενδυτές της Total να ετοιμάζονται να αποσυρθούν επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Ο ίδιος ο Γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί από το πρόγραμμα ερευνών υδρογονανθράκων στα 2 θαλάσια οικόπεδα νοτιοδυτικά της Κρήτης . Και πλέον μένει με ενδιαφέρον και αγωνία να δούμε τί θα πράξουν και οι Αμερικανοί της Exxonmobil, καθώς και αυτοί δε φέρονται, σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας να είναι ''ζεστοί'' για τις έρευνες φυσικου αερίου ανοιχτά του νησιού μας.

Η ανακοίνωση αποχώρησης της TotalEnergies

«Η TotalEnergies παραμένει προσηλωμένη στη δέσμευσή της για ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα. Η TotalEnergies συνεχίζει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής της TotalEnergies Marketing Hellas», τονίζεται στην επίσημη ανακοίνωση της  γαλλική TotalEnergies, η οποία  συμμετείχε μαζί με την ExxonMobil και τα Ελληνικά Πετρέλαια στην ερευνητική Κοινοπραξία στις συγκεκριμένες περιοχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News