Ρέθυμνο: Δύσκολες ώρες για τις οικογένειες των πολυτραυματιών - Εικόνες από το σημείο του τροχαίου

Κρήτη
Ρέθυμνο: Δύσκολες ώρες για τις οικογένειες των πολυτραυματιών - Εικόνες από το σημείο του τροχαίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοβαρή και σταθερή η κατάσταση του 17χρονου στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων - Σταθεροποιημένος παραμένει στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου ο έτερος 17χρονος

Ώρες αγωνίας εξακολουθούν να ζουν οι δύο οικογένειες των Ρεθυμνιωτών που τα παιδιά τους τραυματίστηκαν σοβαρά στο φρικτό τροχαίο που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 15 Απριλίου στον Αδελιανό Κάμπο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο 17χρονος πολυτραυματίας που επέβαινε στην μοτοσυκλέτα μικρού κυβισμού, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή και σταθερή κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων. 

Ο ανήλικος, που παραμένει διασωληνωμένος και σε καταστολή, σήμερα υπεβλήθη σε νέα σειρά εξετάσεων προκειμένου να εκτιμηθεί από τους γιατρούς η πορεία της υγείας του. Το νεαρό αγόρι, που δυστυχώς έχει χάσει το πόδι του από το γόνατο, φέρει σοβαρές κακώσεις σε όλο του το σώμα, με σοβαρότερες όμως αυτές που έχει στο κεφάλι. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στην διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας οι θεράποντες ιατροί του, θα κάνουν μια πρώτη απόπειρα αφύπνισης, καθώς το ζητούμενο είναι να διαπιστωθεί εάν έχει υποστεί βλάβη ο εγκέφαλός του και πόσο σοβαρή είναι η βλάβη αυτή για την μετέπειτα πορεία της υγείας του. 

Σταθεροποιημένος στην ΜΕΘ Ρεθύμνου ο 17χρονος φίλος του

Την ίδια ώρα, σταθεροποιημένη παραμένει η κατάσταση της υγείας και του επίσης 17χρονου φίλου του, που από τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου. 

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, ο ανήλικος δεν είναι διασωληνωμένος και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Μάλιστα έχει επαφή με το περιβάλλον, ενώ από την πρώτη στιγμή οι γονείς του είχαν την δυνατότητα να τον δουν. 

Ο 17χρονος ασθενής - που επίσης χαρακτηρίζεται ως πολυτραυματίας - φέρει σοβαρές κακώσεις στην λεκάνη και την σπονδυλική στήλη (και στα δύο σημεία φαίνεται να υπάρχουν δύο - τρία «σπασίματα»). Το ευτύχημα όμως είναι ότι δεν φέρει κακώσεις στον εγκέφαλο, κάτι το οποίο γεννά πολλές ελπίδες για την εξέλιξη της υγείας του. 

Σημαντικό επίσης θεωρείται αι το γεγονός ότι οι γιατροί κατάφεραν έγκαιρα και σταμάτησαν την αιμορραγία στην λεκάνη. Παρόλα αυτά όμως, στον ανήλικο - που έχει αφόρητους πόνους εξαιτίας των τραυμάτων του- χορηγούνται βαριά παυσίπονα (χωρίς να είναι σε καταστολή), με σκοπό να διατηρείται όσο γίνεται περισσότερο ήρεμος. 

Την ίδια ώρα όπως ανέφερε ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, μιλώντας στο neakriti.gr: «Το παιδί παραμένει διασωληνωμένο στην ΜΕΘ του νοσοκομείου και βρίσκεται συνεχώς υπό ιατρική παρακολούθηση».

Υπό διερεύνηση οι συνθήκες του φρικτού τροχαίου 

Οι άνδρες του τμήματος Τροχαίας Ρεθύμνου εξακολουθούν να διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι δύο νέοι τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. 

Η Τροχαία Ρεθύμνου, πέρα από τις όποιες καταθέσεις έχει λάβει, έχει ήδη συγκεντρώσει και επεξεργάζεται και βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας επιχειρήσεων της περιοχής, ενώ μόλις ολοκληρωθεί η δικογραφία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου. 

Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή (βράδυ περασμένης Παρασκευής) οι άνδρες της Τροχαίας συνέλαβαν στο σημείο και έναν 55χρονο οδηγό αυτοκινήτου, ο οποίος φέρεται να έχει εμπλοκή στο τροχαίο, παρότι δεν έχει ακόμα πλήρως εξακριβωθεί, δεδομένου ότι δεν προκύπτει σύγκρουση μεταξύ της μηχανής και του οχήματος. 

Ο 55χρονος ωστόσο, με εντολή του Εισαγγελέα Ρεθύμνου αφέθηκε ελεύθερος το πρωί του περασμένου Σαββάτου. 

Σε ότι αφορά δε τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι οι δύο ανήλικοι κινούνταν με την μοτοσυκλέτα τους (μικρού κυβισμού) στην μεγάλη ευθεία του Αδελιανού Κάμπου (παλιά εθνική οδό), έχοντας κατεύθυνση από τα Μισσίρια προς του Σταυρωμένου (δηλαδή από Ρέθυμνο προς Ηράκλειο). 

Λίγο πριν το μεγάλο ξενοδοχείο της περιοχής η μηχανή φαίνεται πως -για λόγο που διερευνάται (τυχόν εμπλοκή οχήματος 55χρονου)- εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο από μια ράμπα που υπάρχει στο σημείο, προσέκρουσε σε μία σιδερένια κολώνα καταστήματος και ακινητοποιήθηκε.

Στο σημείο αυτό φαίνεται πως χάθηκε το κάτω άκρο του 17χρονου, καθώς ο ίδιος εκσφενδονίσθηκε περίπου πέντε μέτρα πιο πέρα, όπου και βρέθηκε. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες εντελώς τυχαία φαίνεται πως βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος και μία υγειονομικός, η οποία έσπευσε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στους ανήλικους (περιορίζοντας την αιμορραγία που είχαν) μέχρις ότου να παραληφθούν από τα δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που έφτασαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Οι δύο νέοι μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, ενώ στην διάρκεια της νύχτας ο ένας μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Χανίων και ο άλλος εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι κατά μήκος του αδελιανού κάμπου -που είναι μία άκρως τουριστική περιοχή- δεν λειτουργεί ο ηλεκτροφωτισμός με αποτέλεσμα η περιοχή να φωτίζεται μόνο από τις ταμπέλες των καταστημάτων. Η παράμετρος αυτή -που ενδεχομένως να μην σχετίζεται με το ατύχημα- φαίνεται να εξετάζεται από τους άνδρες της Τροχαίας Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News