Κρήτη: Τρία νέα περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης σε ένα 24ωρο - 52.000 ευρώ η συνολική λεία

Κρήτη
Κρήτη: Τρία νέα περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης σε ένα 24ωρο - 52.000 ευρώ η συνολική λεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις νέες υποθέσεις ηλεκτρονικής απάτης σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο καταγγέλθηκαν χθες Πέμπτη

Τρεις νέες ηλεκτρονικές απάτες καταγγέλθηκαν μέσα σε μια μέρα στην Κρήτη χθες Πέμπτη 3 Μαρτίου, με την συνολική λεία να φτάνει τις 52.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο, διευθύνων σύμβουλος εταιρίας, κατήγγειλε οτι άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες κατάφεραν να εισβάλουν στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας και να αποσπάσουν 30.000 ευρώ, με δύο συναλλαγές με διαφορά μισής ώρας.

Στον Πλατανιά Χανίων, μια αλλοδαπή, κατήγγειλε πως άγνωστοι υφάρπαξαν από τον τραπεζικό της λογαριασμό 7.000, μεταφέροντας τα χρήματα σε τράπεζα του εξωτερικού. Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε η 51χρονη, προχώρησε σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες, όμως ο λογαριασμός της είχε μπλοκαριστεί.

Στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με καταγγελία 64χρονου άνδρα, ήρθε ειδοποίηση στο κινητό από τη τράπεζα και λίγο αργότερα έχασε 15.000 ευρώ, από άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες.

Ηλεκτρονικές απάτες: Έξαρση κρουσμάτων στην Κρήτη

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Κρήτης η έξαρση κρουσμάτων ηλεκτρονικής απάτης, με δράστες οι οποίοι, χρησιμοποιώντας στοιχεία από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανυποψίαστων θυμάτων τους, αποσπούν τις οικονομίες των τελευταίων, οι οποίες - σε αρκετές περιπτώσεις - ανέρχονται σε ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται απανωτά παρεμφερή περιστατικά σε διάφορες περιοχές του νησιού, ενώ μόνο σε επίπεδο Κρήτης τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγραφεί περισσότερα από 110 σχετικά κρούσματα. Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV ο αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, πρόεδρος CSI - Cyber Security International Institute in Greece (Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας), ΤF κ. Μανόλης Σφακιανάκης.

«Υπάρχει άγνοια των πολιτών για τους ηλεκτρονικούς κινδύνους. Τους κωδικούς μας δεν τους δίνουμε ποτέ. Οι τράπεζες δε θα στείλουν μήνυμα ότι μπλόκαρε ο λογαριασμός ή στείλτε μας το iban. Ποτέ και κανένα τραπεζικό ίδρυμα δε ζητά πληροφορίες με αυτόν τον τρόπο και κανείς δεν πρέπει να δίνει πληροφορίες για τους κωδικούς του», ανέφερε με νόημα ο κ. Σφακιανάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News