Ρέθυμνο: Στο πρόγραμμα «Τρίτσης» το νέο δημοτικό σχολείο στο Ρουσσοσπίτι

Κρήτη
Ρέθυμνο: Στο πρόγραμμα «Τρίτσης» το νέο δημοτικό σχολείο στο Ρουσσοσπίτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το επόμενο διάστημα η δημοπράτηση του έργου - Σε 2,5 χρόνια η παράδοση του

Μετά από καθυστερήσεις και εμπλοκές δεκατεσσάρων και πλέον χρόνων, το νέο δημοτικό σχολείο στο Ρουσσοσπίτι Ρεθύμνου εντάχθηκε τελικά, τις προηγούμενες ημέρες, στο πρόγραμμα «Τρίτσης», εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ.  

Ήταν Οκτώβριος του 2008 όταν ο τότε υπουργός Παιδείας, Ευρυπίδης Στυλιανίδης σε επίσκεψή του στο Ρέθυμνο είχε εξαγγείλει μεταξύ άλλων και την κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου στο Ρουσσοσπίτι. Από τότε έως σήμερα όχι μόνο νέο σχολείο δεν κατασκευάστηκε, αλλά το θέμα πέρασε κυριολεκτικά από «σαράντα κύματα» μέχρι πριν από λίγες ημέρες που τελικά το νέο δημοτικό σχολείο του Ρουσσοσπιτίου εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Τρίτσης» και το πολύ σε 2,5 χρόνια θα είναι πραγματικότητα.   

Το έργο, η δημοπράτηση του οποίου θα γίνει το επόμενο διάστημα, έχει προϋπολογισμό 4,3 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει όχι μόνο την κατασκευή ενός σύγχρονου κτηρίου αλλά και την προμήθεια του εξοπλισμού.  

Βάσει της μελέτης το νέο σχολείο θα χτιστεί εντός του οικισμού και θα γίνει με τη συνένωση δύο κτιριακών συγκροτημάτων που θα κατασκευαστούν σε δυο συνεχόμενα δημοτικά οικόπεδα συνολικής έκτασης 4.360 τ.μ.  

Το σχολικό συγκρότημα, πέρα από τις αίθουσες διδασκαλίας, θα περιλαμβάνει αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, εργαστήρια, γραφεία, βιβλιοθήκη, ιατρείο, αποθήκες, βοηθητικούς χώρους, τουαλέτες και για ΑμεΑ, κυλικείο και αποδυτήρια.   

Σε κάθε περίπτωση το επόμενο εμβληματικό έργο που περιμένει εναγωνίως η δημοτική αρχή να ενταχθεί στο «Τρίτσης» είναι το υπόγειο πάρκινγκ των Τεσσάρων Μαρτύρων, προϋπολογισμού σχεδόν 24 εκατομμύριων ευρώ, το οποίο ανακοίνωσε επίσημα ο ίδιος ο Στέλιος Πέτσας κατά την επίσκεψή του στο Ρέθυμνο τον περασμένο Μάιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News