Κακοκαιρία «Ελπίς»: Σε εξέλιξη το δεύτερο και εντονότερο κύμα και στην Κρήτη (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Σε εξέλιξη το δεύτερο και εντονότερο κύμα και στην Κρήτη (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη με τον χιόνια για να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί - Ξεκίνησε η χιονόστρωση σε περιοχές της Κρήτης

Το δεύτερο και εντονότερο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει την χώρα μας, ήδη από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, βρίσκεται σε εξέλιξη και στην Κρήτη.

Οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές σήμερα αλλά και αύριο,Τετάρτη 26 Ιανουαρίου και θα αναπτυχθούν ιδιαίτερα επικίνδυνα φαινόμενα παγετού κυρίως στις ορεινές περιοχές της Κρήτης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα κύρια χαρακτηριστικά του δεύτερου κύματος θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και της ανατολικής Ελλάδας καθώς και στα νησιά του Αιγαίου και οι βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα ανατολικά. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, σταδιακά υποχωρεί, με τα φαινόμενα βαθμιαία να εξασθενούν και μέχρι το τέλος της ημέρας να αποκτούν τοπικό χαρακτήρα και να περιορίζονται στην Κρήτη, στην οποία η κορύφωσή του αναμένεται από το απόγευμα προς το βράδυ της Τρίτης 25 Ιανουαρίου.

Στα ορεινά χωριά της Κρήτης οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται σε Επισκοπή, Σταμνιούς, ενώ ο δρόμος προς Πεζά – Αρκαλοχώρι παραμένει κλειστός.

Έντονες χιονοπτώσεις στην Αγιά Βαρβάρα.

https://www.youtube.com/watch?v=eDioIBb5CHE?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Στα λευκά οι Σταμνιοί και η Επισκοπή.

Κλειστός ο δρόμος για Πεζά-Αρκαλοχώρι

Εντυπωσιακές εικόνες δημιούργησε το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας στις Γωνιές του Δήμου Μαλεβιζίου.

Οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται στα χωριά του νομού Χανίων.

Δημοτική Ενότητα Κεραμειών

Έντονες χιονοπτώσεις και στο Ρέθυμνο έφερε το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα», του οποίου κορύφωση αναμένεται εντός της ημέρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News