Αναβολή στη δίκη του 65χρονου που φέρεται να βίαζε τον ανήλικο ανιψιό του

Κρήτη
Αναβολή στη δίκη του 65χρονου που φέρεται να βίαζε τον ανήλικο ανιψιό του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί πριν από περίπου τρία χρόνια, μετά τη σύλληψη του 65χρονου με καταγωγή από χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου

Αναβλήθηκε η δίκη του 65χρονου Κρητικού ο οποίος φέρεται να είχε βιάσει επανειλημμένα τον ανήλικο ανιψιό του, πριν από μερικά χρόνια.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη.

Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε «αορίστως». Αυτό σημαίνει ότι θα προσδιοριστεί νέα δικάσιμος μέσα στο επόμενο διάστημα από την αρμόδια Εισαγγελία Εφετών.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί πριν από περίπου τρία χρόνια, μετά τη σύλληψη του 65χρονου με καταγωγή από χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου.

Διαβάστε επίσης ⇒ Ηράκλειο: Στο σκαμνί ο 65χρονος που βίαζε επί δύο χρόνια τον ανήλικο ανιψιό του

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε διεξαχθεί τον Οκτώβριο του 2020 στη Νεάπολη Λασιθίου: Παρά το ότι ο κατηγορούμενος αρνήθηκε πεισματικά τις ειδεχθείς πράξεις που του αποδίδονται, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο επιβάλλοντάς του συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών (εκτιτέα τα 15). 

Μετά την καταδικαστική σε βάρος του απόφαση, ο 65χρονος άσκησε έφεση.

Οι αποτρόπαιες πράξεις στις οποίες φέρεται να προέβη ο 65χρονος λάμβαναν χώρα είτε στο σπίτι του τελευταίου σε χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, είτε σε άλλους χώρους ιδιοκτησίας του, όπως στο στάβλο του.

Ο 65χρονος φέρεται να απειλούσε το παιδί λέγοντάς του ότι θα του κάψει το σπίτι, ή ότι θα σκότωνε αγαπημένα του πρόσωπα. Στη συνέχεια, φέρεται να ακινητοποιούσε τον ανιψιό του και να τον βίαζε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News