Ηράκλειο: Στο σκαμνί ο 65χρονος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού του ανήλικου ανιψιού του

Κρήτη
Ηράκλειο: Στο σκαμνί ο 65χρονος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού του ανήλικου ανιψιού του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 65χρονος φέρεται να απειλούσε το παιδί λέγοντάς του ότι θα του κάψει το σπίτι, ή ότι θα σκότωνε αγαπημένα του πρόσωπα - Τον ακινητοποιούσε και τον βίαζε

Στα Δικαστήρια αναμένεται να «αναβιώσει» σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, η φρικιαστική υπόθεση βιασμού ενός ανήλικου αγοριού στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο θείος του. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί πριν από περίπου τρία χρόνια, μετά τη σύλληψη του 65χρονου άνδρα από χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε διεξαχθεί τον Οκτώβριο του 2020 στη Νεάπολη Λασιθίου: Παρά το ότι ο κατηγορούμενος αρνήθηκε πεισματικά τις ειδεχθείς πράξεις που του αποδίδονται, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο επιβάλλοντάς του συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών. Μετά την καταδικαστική σε βάρος του απόφαση, ο 65χρονος άσκησε έφεση, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί αύριο Τετάρτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αγοράκι φέρεται να έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο του τον θείο, πριν από μερικά χρόνια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 65χρονος άνδρας φέρεται να προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του ανήλικου ανιψιού του, επανειλημμένως.

Οι αποτρόπαιες πράξεις στις οποίες φέρεται να προέβη ο 65χρονος λάμβαναν χώρα είτε στο σπίτι του τελευταίου σε χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, είτε σε άλλους χώρους ιδιοκτησίας του, όπως στον στάβλο του.

Ο 65χρονος Κρητικός φέρεται να είχε βιάσει επανειλημμένως τον ανιψιό του. Ειδικότερα, ο 65χρονος φέρεται να απειλούσε το παιδί λέγοντάς του ότι θα του κάψει το σπίτι, ή ότι θα σκότωνε αγαπημένα του πρόσωπα. Στη συνέχεια, φέρεται να ακινητοποιούσε τον ανιψιό του και να τον βίαζε.

Τα όσα φέρεται να υπέστη στα χέρια του θείου του ο ανήλικος είναι σοκαριστικά. Το σκηνικό του τρόμου και εξευτελισμού της αξιοπρέπειας του μικρού αγοριού φέρεται να επαναλήφθηκε κάμποσες φορές μέσα σε διάστημα περίπου δύο ετών.

Αρκετούς μήνες μετά την τελευταία φορά που φέρεται να βιάστηκε από τον θείο του, ο μικρός φέρεται να αποκάλυψε τα όσα φρικιαστικά είχε βιώσει από εκείνον, σε άλλο συγγενικό του πρόσωπο. Κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης φτάνοντας στην κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία πριν από περίπου τρία χρόνια εντόπισε και συνέλαβε τον 65χρονο άνδρα.

Ο κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε σθεναρά τα όσα του αποδίδονται. Φορώντας χειροπέδες αλλά και αλεξίσφαιρο γιλέκο, είχε οδηγηθεί τότε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου προκειμένου να απολογηθεί. Μετά την απολογία του, ο 65χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή. Στα δικαστήρια είχαν βρεθεί τότε μέλη της οικογένειας του 65χρονου, προκειμένου να στηρίξουν τον άνθρωπό τους, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος.

Ομόφωνα ένοχος πρωτόδικα - Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 20 χρόνων

Περίπου ενάμιση χρόνο μετά τη σύλληψη και την προφυλάκιση του 65χρονου, η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου. Ο 65χρονος κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για «βιασμό κατ’ εξακολούθηση» και για «γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών κατ’ εξακολούθηση».

Τον Οκτώβριο του 2020, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο και για τις δύο πράξεις. Ο εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να επιβληθεί στον 65χρονο ποινή κάθειρξης 10 ετών για κάθε μία από τις δύο πράξεις για τις οποίες κρίθηκε ένοχος. Τελικά, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου επέβαλε ομόφωνα στον 65χρονο άνδρα ποινή κάθειρξης 15 ετών για την κάθε πράξη.

Κατόπιν, ο εισαγγελέας πρότεινε να καταδικαστεί ο 65χρονος σε συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών. Όντως η Έδρα επέβαλε στον καταδικασθέντα συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών. Ας σημειωθεί, πάντως, ότι εκτιτέα ποινή κάθειρξης είναι τα 15 έτη.

(φωτογραφία pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News