Σπουδές Εξ Αποστάσεως: Η εκπαιδευτική οδός του μέλλοντος, σήμερα

Κρήτη
Σπουδές Εξ Αποστάσεως: Η εκπαιδευτική οδός του μέλλοντος, σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oι σπουδές εξ αποστάσεως από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μπορούν να σου χαρίσουν ένα ανταγωνιστικό στην αγορά εργασίας πτυχίο, χωρίς να βγεις από το σπίτι σου

Σπουδές Εξ Αποστάσεως: Η εκπαιδευτική οδός του μέλλοντος, σήμερα.

Παρακολούθησε τις διαδικτυακές παρουσιάσεις:

  • 19/01/2022, Διαδικασία Εισαγωγής στο EUC, στις 6 μ.μ. (Δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ)
  • 26/01/2022, Εξ αποστάσεως εκπαίδευση - Η εναλλακτική επιλογή σπουδών, στις 6μ.μ (Δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ)

Oι σπουδές εξ αποστάσεως μπορούν να σου χαρίσουν ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό στην αγορά εργασίας πτυχίο, χωρίς να βγεις από το σπίτι σου.

Καθώς βαδίζουμε στη δεκαετία του 2020, η ακαδημαϊκή κουλτούρα εξελίσσεται και επηρεάζεται δραστικά, τόσο από το επίπεδο της διδασκαλίας σπουδαίων καθηγητών, όσο και από την εξέλιξη της τεχνολογίας. Η εποχή της παράδοσης του μαθήματος στον μαυροπίνακα έχει δώσει τη θέση της σε νέα τεχνολογικά εργαλεία, που μπορούν να μετατρέψουν τη μάθηση σε εμπειρία ζωής που “γεννά” σύγχρονους επιστήμονες, έτοιμους να ανταπεξέλθουν σε κάθε πρόκληση στο πεδίο της δραστηριοποίησής του. Η πρακτική της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι ένα κυρίαρχο εργαλείο στα χέρια ικανών εκπαιδευτικών, που μπορεί πια να περιγραφεί και ως η εκπαιδευτική οδός του μέλλοντος.

Μέσα από ηλεκτρονικές εργαλειοθήκες, βιβλία και σχεδιαγράμματα που online αλλά και ψηφιακές πλατφόρμες επικοινωνίας, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση βοηθά τον φοιτητή ώστε να έχει τον έλεγχο της διαδικασίας μάθησής του, κάνοντας αποδοτικότερη διαχείριση του χρόνου του.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC) προσφέρει Πτυχία και Μεταπτυχιακά σε φοιτητές που θα ήθελαν να  αναπτύξουν τις ακαδημαϊκές τους δεξιότητες και να αποκτήσουν έναν τίτλο σπουδών με αντίκρισμα στην αγορά εργασίας, εύκολα και οικονομικά χωρίς να φύγουν από το σπίτι τους. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, είναι ένα από τα πιο σημαντικά πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα της Νότιας Ευρώπης, με σύγχρονα και ευέλικτα προγράμματα σπουδών.

Γιατί να κάνεις μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC) αποτελεί ήδη μια κραταιά δύναμη στον τομέα της ψηφιακής ακαδημαϊκής κουλτούρας. Αυτό το γεγονός μαρτυρά και η ετήσια κατάταξη των Times Higher Education Impact Rankings 2021, που το συμπεριέλαβε ανάμεσα στα κορυφαία 201+ πανεπιστήμια του κόσμου στον τομέα της καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και υποδομών για τις πρακτικές καινοτομίας που εφαρμόζει στη διδασκαλία, την έρευνα, την επιχειρηματικότητα και τη μεταφορά της γνώσης στην κοινωνία.

Ως προς τη Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του EUC, ο άρτιος τρόπος οργάνωσης κάθε τμήματος, αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία των φοιτητών. Η κατάκτηση του εκάστοτε ακαδημαϊκού τίτλου προκύπτει καταρχήν από τη διαρκή συνεργασία (μεταξύ φοιτητών, φοιτητών-διδασκόντων), σε συνδυασμό με την καθοδήγηση/mentoring των φοιτητών (από το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου) μέσω της διαρκούς αξιοποίησης των εργαλείων μάθησης (περιβάλλον μάθησης, περιεχόμενα μαθημάτων, εργαλεία μάθησης).

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου η εκπαίδευση μέσω σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων και η συνεργασία με εγνωσμένης αξίας ακαδημαϊκούς, ανοίγει πόρτες για κάθε φοιτητή στην αγορά εργασίας. Ήδη, φοιτητές απ' όλο τον κόσμο γίνονται κοινωνοί μιας εκπαιδευτικής εμπειρίας χωρίς σύνορα και άλλους περιορισμούς, με τον ορίζοντα ανοιχτό και γεμάτο ευκαιρίες και όνειρα εργασιακής σταδιοδρομίας που δεν μοιάζουν πια ανέφικτα.

Μια επιπρόσθετη επιβεβαίωση της αφοσίωσης του EUC σε θέματα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης είναι η διάκριση 5 Αστέρων, η υψηλότερη διάκριση στον τομέα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, στην αξιολόγηση του 2021 του διεθνούς οργανισμού QS Top Universities (QS Stars University Ratings). Το Πανεπιστήμιο εξασφάλισε ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες σε ό,τι αφορά τη σχέση φοιτητών-καθηγητών, τις φοιτητικές υπηρεσίες και την τεχνολογία.

Η μαθησιακή διαδικασία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το προσαρμοσμένο αυτό παιδαγωγικό μοντέλο στοχεύει στη διευκόλυνση και υποστήριξη του φοιτητή στην πορεία του προς τη μάθηση. Τα ψηφιακά εργαλεία και οι διαδικτυακές δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν ραγδαία κατά την τελευταία κυρίως δεκαετία, προσφέρουν πλέον μοναδικά πλεονεκτήματα που σχετίζονται με την ενεργητική μάθηση και την αποτελεσματικότερη επίτευξη μαθησιακών αποτελεσμάτων. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η συνεχής αλληλεπίδραση καθηγητών και φοιτητών, σύγχρονες και ασύγχρονες συζητήσεις και κανάλια επικοινωνίας και ανατροφοδότησης σε πολλά επίπεδα, οι μαθησιακές δραστηριότητες, η συνεχής πρόσβαση στη σύγχρονη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Blackboard, η 24ωρη τεχνική υποστήριξη, η ηλεκτρονική πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, και εν τέλει η διαλογική μάθηση σε σύγχρονη ή ασύγχρονη μορφή, κάτι που επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία στην οργάνωση των προγραμμάτων.

Με αυτό τον τρόπο η μάθηση καθίσταται πιο ελκυστική και επωφελής για τους φοιτητές. Ο φοιτητής του πανεπιστημίου του 21ου αιώνα θέλει και απαιτεί εκπαιδευτικές εμπειρίες που να είναι προσαρμοσμένες και να αξιοποιούν ψηφιακά περιβάλλοντα και εφαρμογές που τις χρησιμοποιεί ήδη σε άλλες πτυχές της καθημερινότητάς του.

Σύμπραξη με το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για το μεταπτυχιακό στην Ειδική και Ενιαία Εκπαίδευση

Εξαιρετικά σημαντική είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόκειται μια διαπανεπιστημιακή σύμπραξη με την οποία ενδυναμώνεται η συνεργασία μεταξύ των δύο εκπαιδευτικών οργανισμών επί ενός προγράμματος σπουδών με έμφαση στην εκπαίδευση, χωρίς αποκλεισμούς και ανανεωμένη την εμπειρία Πρακτικής Άσκησης σε σχολικά και άλλα πλαίσια με τη στήριξη του ΕΚΠΑ.

Ποικίλα Προγράμματα Σπουδών

H προσφορά των εξ αποστάσεως προγραμμάτων εμπλουτίζεται και αναβαθμίζεται κάθε χρόνο δίνοντας στους απόφοιτους τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, σε τομείς που θα τους δώσουν προβάδισμα στην αγορά εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών που προσφέρει η Μονάδα Εξ Αποστάσεως του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/ ή επικοινωνήστε στο info@euc.ac.cy  και στο 22713000.

Έναρξη Εαρινού Εξαμήνου 2022: 14 Φεβρουαρίου 2022.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News