Ειρηναίος: Βελτιωμένη η υγεία του τέως Αρχιεπισκόπου Κρήτης– Πότε θα πάρει εξιτήριο

Κρήτη
Ειρηναίος: Βελτιωμένη η υγεία του τέως Αρχιεπισκόπου Κρήτης– Πότε θα πάρει εξιτήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γιατροί κρίνουν την κατάσταση της υγείας του κ.κ. Ειρηναίου ικανοποιητική ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ– Πότε αναμένεται να πάρει εξιτήριο

Στα Επείγοντα Περιστατικά του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται ο εφησυχάζον Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, όπου και μεταφέρθηκε λίγο πριν την αλλαγή του έτους από συνεργάτες του, μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε. Πιο συγκεκριμένα, ο Σεβασμιότατος, το βράδυ της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου, αισθάνθηκε αδιαθεσία και οδηγήθηκε στα Επείγοντα. Μάλιστα, λόγω λοίμωξης, εξακολούθησε να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ. Οι γιατροί, ωστόσο, κρίνουν την κατάστασή του ικανοποιητική, εκτιμώντας ότι στο προσεχές διάστημα - ίσως και σήμερα Δευτέρα 3 Ιανουαρίου - θα επιστρέψει στην κατοικία του, όπως και ανέφερε ο Πρωτοσύγκελος Μεθόδιος Βερνιδάκης.

Στο μεταξύ, το εκλεγμένο «τριπρόσωπο» θα φτάσει στο Φανάρι στις 11 Ιανουαρίου, όπου θα συνεδριάσουν με την Οικουμενική Σύνοδο και τον Παναγιώτατο Πατριάρχη Βαρθολομαίο, προκειμένου να εκλεχθεί εκ των τριών Μητροπολιτών ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης. Προχθές Σάββατο, στην πρώτη λειτουργία του έτους στον Άγιο Μηνά, ο Επίσκοπος Κνωσού αναφέρθηκε στα προαναφερθέντα γεγονότα.

Ο Θεοφιλέστατος Μεθόδιος ανέφερε, σχετικά με τη νοσηλεία του εφησυχάζοντος Αρχιεπισκόπου, πως «όλα βαίνουν καλώς». Ο Σεβασμιότατος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ, αλλά απλώς «για παρακολούθηση της υγείας του», από τους γιατρούς, σύμφωνα με τον Πρωτοσύγκελο. «Η υγεία του κρίνεται γενικώς καλή και δεν υπάρχει κάτι που να εμπνέει κάποια ανησυχία», γι’ αυτό και αναμένεται να εξέλθει από το νοσοκομείο εντός ημερών, σύμφωνα και με το ιατρικό προσωπικό.

Ευχές για καλή ανάρρωση

Κατά τη διάρκεια της δοξολογίας του Σαββάτου 1 Ιανουαρίου, στον Άγιο Μηνά, ο Επίσκοπος Κνωσού, Πρόδρομος Ξενάκης, ευχήθηκε καλή ανάρρωση στον Σεβασμιότατο. Όπως ανέφερε ο ίδιος, «μας επιφύλασσε ο Αρχιεπίσκοπος μια έκπληξη, καθώς κάναμε Πρωτοχρονιά μαζί του στα Επείγοντα του ΠΑΓΝΗ. Έκτακτα προβλήματα μάς οδήγησαν εκεί, όπου και αλλάξαμε τον χρόνο. Λέγοντάς του “Σεβασμιότατε, αυτή θα ’ναι η Πρωτοχρονιά που θα τη θυμόμαστε όλη τη ζωή μας, που την κάναμε μαζί σας στο νοσοκομείο”. Και εκείνος, ακόμα και εκείνες τις δύσκολες στιγμές, πάλι χαμογελούσε. Δόξα τον Θεό είναι καλά και σύμφωνα με τα νεότερα. Όλα θα ρυθμιστούν, ώστε να επιστρέψει εδώ πίσω στο σπίτι του και να μένει εδώ, να γίνεται ευλογία και χαρά για όλους μας, αδελφοί μου».

Ο Επίσκοπος Κνωσού ζήτησε ακόμα από τους πιστούς να ευχηθούν, εξίσου, για την υγεία του Ειρηναίου. Όπως εξέφρασε ο κ.κ. Πρόδρομος κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, «σας μεταφέρω την αγάπη και το χαμόγελο του εφησυχάζοντος Γέροντός μας, Αρχιεπισκόπου πρώην Κρήτης κυρίου Ειρηναίου, ο οποίος με το χαμόγελό του και τη δύναμη της ψυχής του δεν παύει και δε θα πάψει να γίνεται χαρά και ευλογία για όλο τον τόπο μας». Κατόπιν, ο Επίσκοπος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, μοιράζοντάς τη στους ευρισκόμενους στην εκκλησία πιστούς. Στη συνέχεια, ζήτησε από εκείνους να ευχηθούν καθ’ όμοιον τρόπο και για την υγεία και ανάρρωση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος εξήλθε από την κλινική, όπου και νοσηλευόταν με κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον ίδιο, «όπως γνωρίζετε, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης διήλθε και εκείνος διά της δοκιμασίας του κορωνοϊού, καθώς νοσεί τις ημέρες αυτές και βρίσκεται σε καραντίνα. Την Παρασκευή εξήλθε του νοσοκομείου στην Κωνσταντινούπολη. Συν Θεώ, την Τρίτη θα επιστρέψει στα καθήκοντά του, για να εορτάσει τα Θεοφάνια στην καθέδρα του στο Φανάρι».

«Να γίνει το θέλημα του Θεού»

Στις 11 Ιανουαρίου η απόφαση

Αναφορικά με την αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου, την εκλογή νέου Ποιμενάρχη Κρήτης και την πρόσφατη αποστολή «τριπρόσωπου» στο Φανάρι, ο Πρόδρομος δήλωσε: «Παρακαλώ για την προσευχή σας, προκειμένου στις 11 Ιανουαρίου, το Πανάγιο και Τελεταρχικό Πνεύμα να φωτίσει τον Πρώτο των Ορθοδόξων, τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη και την Αγία και Ιερά Σύνοδο. Προκειμένου από το καταρτισθέν “τριπρόσωπο” από την Εκκλησία μας, δηλαδή από τους Μητροπολίτες Ρεθύμνης Ευγένιο, Κισσάμου Αμφιλόχιου και Πέτρας Γεράσιμο, να επιλέξει και να εκλέξει τον ένα εξ αυτών, για να αναλάβει τη σκυτάλη της διακονίας και της ποιμανσίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και της Προεδρίας της Εκκλησίας της Κρήτης. Να εντείνομαι όλοι την προσευχή μας τις ημέρες αυτές, για να γίνει, αδελφοί μου, το θέλημα του Θεού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News