Καταγγελίες ΠΑΜΕ: Είμαστε ανοχύρωτοι απέναντι στον κορωνοϊό

Κρήτη
Καταγγελίες ΠΑΜΕ: Είμαστε ανοχύρωτοι απέναντι στον κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για εγκληματικές ευθύνες και ζητάει ουσιαστικά μέτρα

Στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, «που έχουν μείνει ανοχύρωτα», εντοπίζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο - μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ-WFTU) τους βασικούς χώρους διασποράς του κορωνοϊού.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές. Η πολιτική της και οι συνεχείς επικλήσεις στην ατομική ευθύνη αποδείχτηκαν ανεπαρκείς, γιατί δεν υπηρετούν την προστασία της υγείας του λαού, αλλά την απρόσκοπτη λειτουργία και κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων»! Αυτό καταγγέλλει με χθεσινή του ανακοίνωση το ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας ότι «σχεδόν δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, η κατάσταση βρίσκεται στο χειρότερο σημείο»...

«Οι βασικοί χώροι διασποράς του κορωνοϊού, οι μεγάλοι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν μείνει ανοχύρωτα με υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία δεν ανταποκρίνονται σε ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας. Τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ την περίοδο των Χριστουγέννων, που δείχνουν ότι το 76% των κρουσμάτων είναι μέχρι 59 ετών, δηλαδή νεαρότερες και παραγωγικές ηλικίες, και ότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων βρίσκεται στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλα αστικά κέντρα, το επιβεβαιώνουν», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Στα σχολεία

Για τον χώρο της εκπαίδευσης ο λαός «πληρώνει την τραγική κατάσταση στα σχολεία, που αντί της αραίωσης του μαθητικού πληθυσμού στις σχολικές αίθουσες, είχαμε πύκνωση 27 και 28 μαθητών, με πολλούς μαθητές να νοσούν, να διαδίδουν τον ιό στους συμμαθητές και στους γονείς τους, αλλά να μην υπάρχει πρωτόκολλο προστασίας και ιχνηλάτηση, με ευθύνη του κράτους. Κάπως έτσι τους τελευταίους δύο μήνες νόσησαν με κορωνοϊό πάνω από 35.000 νέοι κάτω των 17 ετών, το 25% των συνολικών κρουσμάτων».

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

«Ο λαός πληρώνει την τραγική κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τις ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, τις μεγάλες καθυστερήσεις των δρομολογίων, την ελλιπή απολύμανση οχημάτων και βαγονιών και τον τεράστιο συγχρωτισμό τις ώρες αιχμής», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Στους μεγάλους χώρους δουλειάς

«Ο λαός πληρώνει τη μεγάλη διασπορά στους χώρους δουλειάς, αφού ούτε η κυβέρνηση ούτε οι επιχειρηματικοί όμιλοι παίρνουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας, λόγω του ότι κοστίζουν. Η υποχρεωτική τηλεργασία, που αφορά ένα τμήμα εργαζομένων, γίνεται με τους χειρότερους όρους για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, όμως δεν αφορά την πλειοψηφία, που συνεχίζει να εργάζεται στις μεγάλες βιομηχανίες και στις μεγάλες αποθήκες, στα αμαξοστάσια και στις συγκοινωνίες, στα σούπερ-μάρκετ, στα μεγάλα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό, στα εργοτάξια, στην καθαριότητα και άλλες τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων.

Σε όλους αυτούς τους χώρους οι εργαζόμενοι είναι απροστάτευτοι», σύμφωνα με το ΠΑΜΕ...

Στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

«Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης αποτυπώνονται στην οριακή λειτουργία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και ιδιαίτερα των νοσοκομείων, που δίνουν τη μάχη χωρίς επαρκές προσωπικό, ειδικά υγειονομικό, αλλά και επαρκείς υποδομές, ειδικά σε ΜΕΘ, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Οι ευθύνες της αποτυπώνονται στην ουσιαστική εγκατάλειψη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, της πρόληψης, ιδιαίτερα με τα μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, αλλά και της ουσιαστικής-επιστημονικής ενημέρωσης του λαού για την ανάγκη του μαζικού εμβολιασμού», τονίζει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News