Καιρός: Βροχές και καταιγίδες αύριο στην Κρήτη - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Κρήτη
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες αύριο στην Κρήτη - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο μέτωπο κακοκαιρίας βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας - Για τις επόμενες δύο ημέρες θα επηρεαστεί και η Κρήτη με βροχές, καταιγίδες, δυνατούς βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας

Χειμωνιάτικο αναμένεται το σκηνικό του καιρού αύριο Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου και μεθαύριο Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, καθώς νέα κακοκαιρία προβλέπεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας, η οποία θα επηρεάσει και την Κρήτη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος μίλησε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό 98.4.  

Η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον ίδιο έρχεται από τα βόρεια Βαλκάνια. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη βρίσκεται το μέτωπο στην βόρεια Ελλάδα, όπου σημειώνονται χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να επηρεάσει και πιο νοτιότερες περιοχές, ανατολική Ελλάδα και Αιγαίο και από απόψε το βράδυ θα φτάσει και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο για τις επόμενες δύο ημέρες θα επηρεαστεί και η Μεγαλόνησος, με κύρια χαρακτηριστικά τους δυνατούς βοριάδες που θα φτάνουν έως και τα 8 Μποφόρ, το κρύο, καθώς θα πέσει αρκετά η θερμοκρασία, ακόμη και τα χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα, αλλά και τις καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Πιο αναλυτικά στο Ηράκλειο αύριο Τρίτη, αναμένεται έντονη συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, τις πρωινές ώρες με διαστήματα ηλιοφάνειας. Αργά το απόγευμα αναμένονται και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός αναμένεται ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας αύριο Τρίτη στο Αρκαλοχώρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός ο καιρός αύριο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και στην Αγία Βαρβάρα, ενώ τις μεσημεριανές ώρες θα σημειωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στις Μοίρες Ηρακλείου, αναμένεται ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Μόνο τις μεσημεριανές ώρες θα συννεφιάσει και προβλέπεται ασθενής βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός αναμένεται ο καιρός και στο Ρέθυμνο, ενώ τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Χειμωνιάτικο αναμένεται το σκηνικό του καιρού και στο Σπήλι Ρεθύμνου, καθώς προβλέπονται έντονες νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τις πρωινές και βραδινές ώρες προβλέπεται βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά αναμένονται έντονες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας, μέχρι αργά το απόγευμα, όπου τα σύννεφα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα Φαλάσαρνα Χανίων, κυρίως τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι θα επικρατήσει έντονη συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο προβλέπονται έντονες νεφώσεις. Από τις μεσημεριανές ώρες προβλέπονται βροχές, οι οποίες θα διαρκέσουν για το υπόλοιπο της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας προβλέπονται την Τρίτη στην Σητεία. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo.gr.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στα δυτικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στα ανατολικά προβλέπονται τοπικές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 10 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς και μόνο στα νησιά του Αιγαίου θα φτάσει κατά τόπους τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο 1000 μέτρα).

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 και τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά και πιθανώς στα ημιορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία παροδικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 800 μέτρα).

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 7 και από τις μεσημβρινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και ανοιχτά στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News