Κρήτη

Νίκησε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο μόλις δυο μηνών Νεκτάριος

Ο μικρούλης διασωληνώθηκε για μερικές ημέρες στη ΜΕΘ - Η κατάσταση του μικρού κάποια στιγμή ήταν κρίσιμη και το βρέφος αεροβαπτίστηκε, παίρνοντας το όνομα Νεκτάριος

Μαχητής της ζωής απο την ευαίσθητη ηλικία των μόλις δύο μηνών, αναδείχθηκε ο μικρός Νεκτάριος, το βρέφος που νόσησε με κορωνοϊό, νοσηλεύτηκε αλλά κατάφερε να βγεί νικητής απο την όλη περιπέτεια.

Ο μικρός Νεκτάριος από το Αγρίνιο ξεπέρασε τον κορωνοϊό ύστερα από 13 μέρες νοσηλεία στο Νοσοκομείο του Ρίο, πήρε εξιτήριο και πλέον χαίρεται την αγκαλιά των γονιών.   
Ο μικρούλης διασωληνώθηκε για μερικές ημέρες στη ΜΕΘ, αποσωληνώθηκε πριν από λίγες ημέρες και  χθες Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, αναχώρησε για το σπίτι του.
Η κατάσταση του μικρού κάποια στιγμή ήταν κρίσιμη και το βρέφος αεροβαπτίστηκε, παίρνοντας το όνομα Νεκτάριος.

Χθες, λίγο πριν λάβει ο μικρός το εξιτήριό του, με μια σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε η βάφτιση με τον πατέρα Χαρίτωνα του Νοσοκομείου Ρίου.
«Ήμασταν όλοι εκεί και ευχηθήκαμε στον μικρό Νεκτάριο να είναι τυχερός και δυνατός στη ζωή του. Η ζωή τού ανήκει», είπε στο thebest.gr ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρη,  η επιτροπή ήδη εισηγήθηκε να ανοίξει ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό για τις ηλικίες 5 έως 11 ετών, ωστόσο διευκρίνισε πως επειδή τα εμβόλια για αυτές τις ηλικίες διαφέρουν, θα είναι διαθέσιμα στη χώρα μας προς το τέλος Δεκεμβρίου και όπως είπε, όταν είναι διαθέσιμα θα ανοίξει και η ανάλογη πλατφόρμα εμβολιασμού.

Επίσης σημείωσε ότι συζητείται από την επιτροπή το τετράμηνο και όχι το εξάμηνο -που ισχύει σήμερα- για τη χορήγηση της τρίτης δόσης μετά από ερώτημα που τέθηκε από την κυβέρνηση. 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών 

Να σημειωθεί επίσης ότι έως τις 16 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν προγραμματίσει τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίου όλοι όσοι είναι άνω των 60 ετών στη χώρα μας, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν από το πρόστιμο των 100 ευρώ, όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εξειδικεύοντας τα μέτρα προστασίας που ανακοινώθηκαν χθες για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στις ηλικίες άνω των 60 ετών.

Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση έως τότε κάθε μήνα θα καλείται να καταβάλει το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια