Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Εκπέμπουν SOS για το μέλλον τους - Ζητούν συνάντηση με τον υπουργό (βίντεο)

Κρήτη
Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Εκπέμπουν SOS για το μέλλον τους - Ζητούν συνάντηση με τον υπουργό (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο του τουρισμού έθεσαν στον Περιφερειάρχη Κρήτης οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ηρακλείου - Δέσμευση για συνάντησή τους με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κρήτης, οι οποίοι σε συνάντηση που είχαν σήμερα, Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το μέλλον του κλάδου που αποτελεί και τη βαριά βιομηχανία του νησιού.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν, τα οξυμένα προβλήματα στέγασης και λειτουργίας του Δημοσίου ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Ηρακλείου Κρήτης στο Κοκκίνη Χάνι, το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο, μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και η διαχρονική, όπως τονίστηκε, αδιαφορία που σημειώνεται για τη συντήρηση των υποδομών του, όπως επίσης, οι συμβάσεις και τα ωράρια εργασίας, θέματα που αποτελούν καίρια ζητήματα για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και χρήζουν άμεσης λύσης.

Παράλληλα, αιτούνται την τροποποίηση του παρόντος εργασιακού καθεστώτος, αίτημα που απευθύνουν κυρίως προς τους ξενοδόχους, κάνοντας λόγο για ωράρια «λάστιχο» με μισθούς ψίχουλα. 

Ζητούν συνάντηση με τον υπουργό

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης δεσμεύτηκε στον πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου Νίκο Κοκολάκη και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα, να διαμεσολαβήσει, προκειμένου να μπορέσουν να εκθέσουν τα αιτήματά τους και στον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί το Ηράκλειο την Κυριακή. 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, παρέδωσε υπόμνημα με όλα τα αιτήματα και ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να τα προωθήσει στους κυβερνητικούς παράγοντες. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο κ. Κοκολάκης «ζητήσαμε από τον κύριο Περιφερειάρχη να μεσολαβήσει για μία συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού προκειμένου να τον ενημερώσουμε για όσα μας απασχολούν».

Να σημειωθεί πως για το θέμα της αξιοποίησης των τουριστικών σχολών στη θέση Κοκκίνη Χάνι, οι ξενοδοχοϋπάλληλα ζητούν να λυθούν τα προβλήματα δια ζώσης διδασκαλίας που σταμάτησαν μετά τους σεισμούς και να αποκατασταθεί ο χώρος γιατί προσφέρει στην επιμόρφωση και την τουριστική παιδεία. Τόσο για το συγκεκριμένο αίτημα όσο και για «όλα τα δίκαια αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων», ο Περιφερειάρχης Κρήτης εξέφρασε τη στήριξή του. Υπενθύμισε δε την εξαιρετική συνεργασία που υπήρξε μεταξύ της Περιφέρειας και του Συλλόγου στην κατάρτιση των εργαζομένων στον τουρισμό για τα θέματα της πανδημίας, μέσω του οποίου εκπαιδευτήκαν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι για να παρέχουν υπηρεσίες εν μέσω πανδημίας με τη μέγιστη ασφάλεια για τους ίδιους και τους επισκέπτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News