Κρήτη: Νέο περιστατικό υπερκατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους- Προβληματισμός για τα απανωτά περιστατικά

Κρήτη
Κρήτη: Νέο περιστατικό υπερκατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους- Προβληματισμός για τα απανωτά περιστατικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς σημειώνεται αύξηση της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ από εφήβους στην Κρήτη

Μεγάλο προβληματισμό γεννάνε τα απανωτά περιστατικά ακραίας μέθης σε εφήβους το τελευταίο διάστημα στην Κρήτη. Ειδικότερα, χθες Σάββατο 21 Νοεμβρίου, τρεις ανήλικοι, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ βρέθηκαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Όπως θέλουν οι πληροφορίες, έντονος διαπληκτισμός έλαβε χώρα εντός του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) μεταξύ των εφήβων, ενώ στην συνέχεια τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το υγειονομικό προσωπικό. Αίσια ήταν η έκβαση για τα τρία παιδιά, με τα δύο να παίρνουν άμεσα εξιτήριο και το τρίτο να ακολουθεί μετά από ολιγόωρη προληπτική παραμονή.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτό το μήνα, αίσθηση είχε προκαλέσει περιστατικό κατά το οποίο μια κοπέλα μόλις 13,5 ετών, κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, το βράδυ της Παρασκευής 12 Νοεμβρίου, ενώ διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο στο Δήμο Μαλεβιζίου, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί και να νοσηλευτεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Ενώ επίσης, στις 11 του Νοέμβρη, ένας 15χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Τι να προσέξουν οι γονείς

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για οριοθέτηση καταστάσεων και όχι επιβολή απαγορεύσεων και τιμωριών, καθώς οι έφηβοι βρίσκονται σε ένα μεταίχμιο προσπαθώντας να συγκροτήσουν την ταυτότητά τους. Παρά το γεγονός ότι εντοπίζεται αύξηση των περιστατικών κατανάλωσης αλκοόλ, υπάρχουν τρόποι προστασίας και ευαισθητοποίησης.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς σημειώνεται αύξηση της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ από εφήβους στην Κρήτη, ενώ όπως επισημαίνουν, υπάρχουν σημάδια προδιάθεσης και δεν πρόκειται για μια κατάσταση που προκύπτει εκείνη τη στιγμή.

Ειδικότερα, η Αργυρώ Παπαδάκη, υπεύθυνη της συμβουλευτικής ομάδας ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, καλεσμένη στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», είχε κάνει λόγο για ένα οριοθετημένο περιβάλλον, στο οποίο είναι απαραίτητο να ζουν παιδιά και έφηβοι.

Συγκεκριμένα, η εφηβεία, είναι μία τρυφερή ηλικία κατά την οποία το άτομο βάλλεται με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να συγκροτήσει την ταυτότητά του. Σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερη σημασία δίνεται στους γονείς και ύστερα στα παιδιά, αφού είναι εκείνοι που εν τέλει θα τα προστατεύσουν και θα τα οδηγήσουν στο σωστό δρόμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News