Προβληματισμός στην Εκκλησία της Κρήτης για την εφαρμογή των νέων μέτρων (βίντεο)

Κρήτη
Προβληματισμός στην Εκκλησία της Κρήτης για την εφαρμογή των νέων μέτρων (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι άνθρωποι που βοηθούν στο εκκλησιαστικό έργο είναι εθελοντές, οι οποίοι θα έχουν δυσκολία στο να αναλάβουν ένα τέτοιο έργο, το οποίο μπορεί να επιφέρει εντάσεις και δυσκολίες», ανέφερε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, Πρόδρομος Ξενάκης

Τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού «σφίγγουν το κλοιό» για τους ανεμβολίαστους καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι αδύνατη η πρόσβαση τους, σε Κέντρα Διασκέδασης, σε κλειστούς χώρους εστίασης, σε θέατρα, σε κινηματογράφους, σε μουσεία, σε γυμναστήρια, σε εκθέσεις και σε συνέδρια, καθώς σε αυτά θα έχουν πρόσβαση μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες τους τελευταίους έξι μήνες.

Τα νέα μέτρα δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ και θα ισχύσουν από την ερχόμενη Δευτέρα έως και τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου με ορατό το ενδεχόμενο παράτασης

Παράλληλα, οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας θα μπαίνουν στις εκκλησίες μόνο με την επίδειξη rapid test, εξέλιξη που προκαλεί προβληματισμό στον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, καθώς όπως υποστηρίζει δεν υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό για την διεξαγωγή των ελέγχων.

Όπως ανέφερε στη κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV, o Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, Πρόδρομος Ξενάκης:

«Όπως κατανοούμε όλοι οι εμείς οι κληρικοί, οι συνεργάτες στο εκκλησιαστικό έργο αλλά και όλοι οι άνθρωποι, ένα τέτοιο μέτρο του ελέγχου των rapid tests, έχει δυσκολίες στην εφαρμογή του στους ναούς μας.

Όπως γνωρίζουμε, οι άνθρωποι που βοηθούν στο εκκλησιαστικό έργο είναι εθελοντές, οι οποίοι θα έχουν δυσκολία στο να αναλάβουν ένα τέτοιο έργο, το οποίο μπορεί να επιφέρει εντάσεις και δυσκολίες, πράγμα το οποίο εμείς ως εκκλησία δεν θέλουμε και δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί.

Νομίζω ότι πρέπει να είναι σεβαστή η λατρεία και το δικαίωμα των ανθρώπων να εκφράζουν την πίστη τους και θέλω να παρακαλέσω να μην γίνονται κινήσεις υπερβολής, που τελικά περισσότερα προβλήματα δημιουργούν από όσα φαίνεται ότι επιλύουν».

Τι ισχύει στις εκκλησίες, σύμφωνα με το ΦΕΚ

«Οι θρησκευτικοί λειτουργοί και οι ιεροψάλτες εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας αποκλειστικά και μόνο κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.

Τα πρόσωπα εισέρχονται προς τον σκοπό συμμετοχής σε κάθε είδους θρησκευτική τελετή κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test)».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News