Χανιά: Στην τελική ευθεία ο ποδηλατόδρομος της πόλης (εικόνες)

Κρήτη
Χανιά: Στην τελική ευθεία ο ποδηλατόδρομος της πόλης (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο μεγάλο έργο συνολικού προϋπολογισμού ύψους δύο εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει αναπλάσεις και ποδηλατόδρομο στο κέντρο της πόλης των Χανίων - Παράλληλα, θα υλοποιηθεί η υπογειοποίηση δικτύου της ΔΕΗ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου της Πράσινης Διαδρομής στα Χανιά, το οποίο περιλαμβάνει αναπλάσεις και ποδηλατόδρομο στο κέντρο της πόλης.

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε το έργο συνολικού προϋπολογισμού 2,1 εκατ. ευρώ και μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να αναδειχτεί ο ανάδοχος. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη 2014 – 2020 και είναι ενταγμένο στις δράσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, ενω στις 3 Δεκεμβρίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής προσφορών και άμεσα αναμένεται να προχωρήσει η δημοπράτηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, πρόκειται για παρεμβάσεις που θα δώσουν στο κέντρο των Χανίων τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής πόλης, συμπεριλαμβάνοντας το μεγάλο έργο της δημιουργίας πράσινης διαδρομής και ποδηλατοδρομου κατά μήκος των οδών Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Σκαλίδη και Πειραιώς.

Η ανάπλαση θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με το έργο της Πλατείας 1866 και της πλακόστρωσης των γύρω δρόμων, γεγονός που θα μετατρέψει μεγάλο τμήμα του κέντρου των Χανίων σε εργοτάξιο για τουλάχιστον 18 μήνες.

Μέχρι σήμερα ο πιλοτικός ποδηλατόδρομος έχει πετύχει την αποσυμφόρηση του κέντρου, καθώς  αμβλυνθήκε το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης.

Εκτός από τις παρεμβάσεις που διευκολύνουν τη βιώσιμη κινητικότητα, προβλέπεται υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ στο κέντρο.

Σημειώνεται πως μεγάλο μέρος του κέντρου προβλέπεται να κλείσει για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News