Κρήτη

Καιρός: Χαμηλές οι θερμοκρασίες τον Οκτώβριο στην Κρήτη

Δυο στις τρεις ημέρες περίπου, η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας

Ο Οκτώβριος του 2021 χαρακτηρίστηκε από χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.

Σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο, Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αν κοιτάξουμε αναλυτικά τι συνέβη σε καθημερινή βάση τον Οκτώβριο του 2021 στις 4 μεγαλύτερες πόλεις της Κρήτης, διαπιστώνουμε ότι:

  • Στο Ηράκλειο, τις 22 από τις 31 ημέρες του μήνα η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας.
  • Στα Χανιά, τις 20 από τις 31 ημέρες του μήνα η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας.
  • Στο Ρέθυμνο, τις 21 από τις 31 ημέρες του μήνα η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας.
  • Στον Άγιο Νικόλαο, τις 21 από τις 31 ημέρες του μήνα η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας

Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας τις περισσότερες μέρες του μήνα κυμάνθηκαν κάτω από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας, σύμφωνα με τις καταγραφές 53 μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις τιμές των αποκλίσεων της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Στην Κρήτη η μέση μέγιστη θερμοκρασία του Οκτωβρίου 2021 ήταν κατά 1.2 βαθμούς χαμηλότερη από τη μέση τομή της τελευταίας δεκαετίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια