Κρήτη

Αναστασία Βογιατζή: Η 19χρονη από τις Οινούσσες που «μαγεύει» με το μπουζούκι της

Η 19χρονη Αναστασία παραβρέθηκε στην εκπομπή του Κρήτη TV «Κρήτη σήμερα» με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, με τη συνοδεία του δασκάλου της Μανώλη Καραντίνη

Η Αναστασία, έπαιζε τα προηγούμενα χρόνια κιθάρα, ενώ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο -από τον Ιούνιο του 2020, αποφάσισε να ασχοληθεί και με το μπουζούκι, όπως ανέφερε η ίδια, κατά τη διάρκεια της εκπομπής. «Είχα ερεθίσματα από μπουζούκι, καθώς παίζει η μητέρα μου. Οι φίλου μου δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τη λαϊκή μουσική ή το μπουζούκι, αλλά τους αρέσει.», συμπλήρωσε η Αναστασία.

Ακόμα, η 19χρονη μιλώντας για τα συναισθήματά της για το μπουζούκι, ανέφερε: «Όταν πιάνω το μπουζούκι νιώθω κάτι περίεργο, που δεν μπορώ να το εξηγήσω. Το αγαπώ, το λατρεύω το μπουζούκι και απλά, μόνο που είμαι δίπλα σε αυτόν τον άνθρωπο φτάνει (τον κ. Καραντίνη).».

Οι δύο προσκεκλημένοι έπαιξαν ζωντανά το «απότομα» του Μανώλη Χιώτη, αφιερώνοντάς το με αγάπη στην Κρήτη. Όπως, είπε ο κ. Καραντίνης, η Αναστασία είχε τρακ και είχε «προβάρει» το τραγούδι 20 φορές!

Ο Μανώλης Καραντίνης, γνωστός μουσικοσυνθέτης και κορυφαίος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, είναι ο άνθρωπος που μαθαίνει μπουζούκι στη 19χρονη από τις Οινούσσες. Η Αναστασία, κάνοντας λόγο για την ευκαιρία της να διδάσκεται μπουζούκι από τον γνωστό καλλιτέχνη, τόνισε ότι: «Είναι τιμή μου και χαρά μου, πρώτα απ’ όλα που είμαι δίπλα σ’ αυτόν τον άνθρωπο∙ τα συναισθήματα είναι πάρα πολλά!»

Ο κ. Καραντινης, αναφέρθηκε με τη σειρά του στη σπουδαιότητα της συμμετοχής  και της συνεισφοράς της νέας γενιάς, για τη συνέχεια του μπουζουκιού: Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ίδιος: «Η νέα γενιά θα συνεχίσει το μπουζούκι. Είναι μεγάλη υπόθεση που υπάρχουν νέα παιδιά και αγαπάνε το μπουζούκι, τόσο κορίτσια όσο και αγόρια. Οι νέοι αντιλαμβάνονται αυτό το είδος μουσικής∙ το θέμα είναι πως θα το προσφέρουμε. Το μυστικό είναι να υπάρχει καλό τραγούδι, να παίζουμε καλά. Είναι πολλοί οι νέοι που ακούν τραγούδια παλιών μουσικοσυνθετών και ερμηνευτών.».

Κατόπιν, ο γνωστός δεξιοτέχνης, αναφέρθηκε στη σημασία του μπουζουκιού: «Μπουζούκι σημαίνει Ελλάδα∙ είναι Ελλάδα. Είναι το όργανο που θυμίζει με τις φυσικές του νότες τη χώρα μας. Όλα τα είδη μουσικής χρειάζονται. Έτσι και το μπουζούκι θέλει τη θέση του. Στο ραδιόφωνο, όμως, το πολεμάνε∙ εκεί επικρατεί μια οχλαγωγία. Παράδοση της Ελλάδας είναι τα δημοτικά τραγούδια, ο Τσιτσάνης, ο Βαμβακάρης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια