Κρήτη

Αρκαλοχώρι: Αυτοψία στις σχολικές αίθουσες

Προτεραιότητα είναι η ομαλή μετάβαση σε μία κανονικότητα όσον αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία

Σύσκεψη είχε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης  κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης με μέλη της κυβέρνησης και της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, ενώ  ενημερώθηκε για τους χώρους όπου θα τοποθετηθούν οι προκατασκευασμένες αίθουσες προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία της περιοχής. 

Συγκεκριμένα, ο  κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, στα πλαίσια των διαρκών επαφών που έχει για τον συντονισμό των ενεργειών αποκατάστασης των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της σεισμικής ακολουθίας και αφορούν την εκπαίδευση, την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021, επισκέφθηκε εκ νέου την ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Συμμετείχε σε σύσκεψη με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, τον υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, τον Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Μαρία Κοζυράκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τους Αντιπεριφερειάρχες, τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, κ. Εμμανουήλ Φραγκάκη και τους Δημάρχους των περιοχών που έχουν επηρεαστεί από τον σεισμό.

Ενημερώθηκε για τους χώρους όπου θα τοποθετηθούν οι προκατασκευασμένες αίθουσες για την επαναλειτουργία των σχολείων της περιοχής. Οι πρώτες αίθουσες έφτασαν, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσουν να καταφθάνουν για την όσο ταχύτερη δυνατή επιστροφή των μαθητών στις τάξεις τους. Παράλληλα, όπου είναι εφικτό έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Προτεραιότητα άλλωστε όλων των εμπλεκόμενων αρχών, είναι η ομαλή μετάβαση σε μία κανονικότητα όσον αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία. Για τον λόγο αυτό, υπάρχει άριστη συνεργασία με τους δημάρχους των σεισμοπαθών περιοχών και την ΚτΥΠ Α.Ε.

Το σεισμικό φαινόμενο είναι εξελισσόμενο και σε κάθε περίπτωση η ΠΔΕ Κρήτης στηρίζει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια