Σεισμός 6 Ρίχτερ: Τεράστιες ζημιές στη Μαχαιρά

Κρήτη
Σεισμός 6 Ρίχτερ: Τεράστιες ζημιές στη Μαχαιρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες των κατοίκων, η Εκκλησία έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά

Μεγάλες είναι οι ζημιές στο χωριό Μαχαιρά ύστερα από τον ισχυρό σεισμό κλίμακας 5,8 ρίχτερ που έλαβε χώρα στις 9.15 το πρωί.

Το χωριό Μαχαιρά βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από το Αρκαλοχώρι. Οι ζημιές είναι μεγάλες και οι άνθρωποι είναι εμφανώς κουρασμένοι, σωματικά και ψυχικά, που είδαν να εκτυλίσσεται μέσα στα μάτια τους το δράμα της καταστροφής των περιουσιών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες των κατοίκων, η Εκκλησία έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά. Επίσης, το κτίριο του πολιτιστικού συλλόγου «Μαχαιρά» έχει υποστεί ρωγμές, ενώ έχουν κατεδαφιστεί  παλιά σπίτια που λειτουργούσαν ως αρχοντικά και 2-3 κατοικήσιμα σπίτια.

Ο τρούλος της Εκκλησίας έχει πλήρως κατεδαφιστεί και οι πέτρες έχουν ισοπεδώσει την Αγία Τράπεζα. Όπως  ανέφερε κάτοικος του χωριού το neakriti.gr :" η κατάσταση είναι τραγική."

«Ο ιερέας δε μπορεί να πάρει το Άγιο Δισκοπότηρο καθώς ούτε να μεταβεί στην Αγία Τράπεζα γιατί ο τρούλος έχει πέσει ολόκληρος» αναφέρει κάτοικος του χωριού.

Ο ίδιος κάτοικος του χωριού ενημέρωσε πως έχουν γκρεμιστεί 2-3 κατοικήσιμα σπίτια και άλλα δέκα πέτρινα σπίτια.

 Οι φωττογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν και τη μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί και ο Πολτιιστικός Σύλλογος. Οι ρωγμές στον τοίχο μαρτυρούν τη ζημιά που έχει υποστεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News