Σεισμός στην Κρήτη - Καρύδης: Τα κτίρια είχαν εξασθενήσει από τους μετασεισμούς

Κρήτη
Σεισμός στην Κρήτη - Καρύδης: Τα κτίρια είχαν εξασθενήσει από τους μετασεισμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι πολύ σημαντικό να μην πλησιάζει κανείς τα σπίτια είτε είναι λαβωμένα είτε όχι», αναφέρει ο καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών, Παναγιώτης Καρύδης - Οι λόγοι που εκατοντάδες σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης υπέστησαν βλάβες και ζημιές από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Μια από τις αιτίες για την κατάρρευση των σπιτιών είναι ότι είχαν προηγηθεί αρκετοί μετασεισμοί, οι οποίοι είχαν εξασθενήσει τα κτίρια αυτά, εξηγεί ο καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών, Παναγιώτης Καρύδης, μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση.

«Είναι πολύ σημαντικό να μην πλησιάζει τα σπίτια είτε είναι λαβωμένα είτε όχι για να μην επαναληφθεί το τραγικό γεγονός της Σάμου», προειδοποίησε ο καθηγητής.

Οπως είπε, ο κόσμος πρέπει να απομακρυνθεί από τα σπίτια και τα σπίτια πρέπει να προφυλαχθούν για να μην γίνει πλιάτσικο. «Ο σεισμός των 5,8 βαθμών ήταν πάρα πολύ κοντά, σχεδόν από κάτω από τα σπίτια και έκανε αυτή τη φοβερά μεγάλη ζημιά. Τα σπίτια θα συνεχίσουν να εξασθενούν γιατί είναι παλιά», τόνισε ο καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News