Κρήτη

Μ. Κεφαλογιάννης για Σεισμό 6 Ρίχτερ στο Ηράκλειο: Ευρωπαϊκά κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών

Κατεπείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε ο Ευρωβουλευτής Ν. Δ., Μ. Κεφαλογιάννης για τον σεισμό στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Ηρακλείου

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με κατεπείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά την άμεση ενεργοποίηση κοινοτικών κονδυλίων και την κοινοτική αλληλεγγύη για την αποκατάσταση των ζημιών που σημειώθηκαν στην περιοχή λόγω του φονικού σεισμού που είχε ως τραγική συνέπεια την ύπαρξη ενός νεκρού. Για το σεισμό και τις καταστροφικές συνέπειες που επέφερε ιδίως στο νομό Ηρακλείου ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ενημέρωσε ήδη τον πρόεδρο της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ που θα βρεθεί την Τρίτη στην Κρήτη ενόψει του συνεδρίου του ΕΛΚ που θα φιλοξενηθεί στο Δήμο Χερσονήσου. Ο Μάνφρεντ Βέμπερ διαβεβαίωσε τον Έλληνα ευρωβουλευτή ότι το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στο πλαίσιο της κοινοτικής αλληλεγγύης θα τεθεί στο επικείμενο συνέδριο στο οποίο θα παρευρεθεί η ηγεσία του ΕΛΚ.

Αναλυτικά η ερώτηση: 

«Σήμερα σημειώθηκε ένας πολύ ισχυρός και φονικός σεισμός στο νομό Ηρακλείου Κρήτης, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Ως τραγική συνέπεια του καταστροφικού σεισμού ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες. Ενώ έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές υποδομές της περιοχής (δρόμοι, σχολεία κλπ) και πάρα πολλές ιδιωτικές περιουσίες και κατοικίες.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

-          Ποια κοινοτικά κονδύλια μπορούν να ενεργοποιηθούν για την αποκατάσταση των ζημιών και την ομαλοποίηση της κοινωνικής ζωής της ευρύτερης περιοχής;»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια