3ος Δρόμος Μουσούρων: Διαδρομές μέσα από τα χωριά της περιοχής

Κρήτη
3ος Δρόμος Μουσούρων: Διαδρομές μέσα από τα χωριά της περιοχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του 3ου Δρόμου Μουσούρων από τον Δήμο Πλατανιά

Mέσα από χωριά ιδιαίτερου κάλλους πραγματοποιήθηκε ο 3ος Δρόμος Μουσούρων από τον δήμο Πλατανιά στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του 3ου Δρόμου Μουσούρων που πραγματοποιήθηκαν χθες από τον δήμο Πλατανιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων. Μετά από διακοπή ενός έτους λόγω της πανδημίας, οι αγώνες επανήλθαν πιο αναβαθμισμένοι και με περισσότερες συμμετοχές.

Τα χωριά του πρώην δήμου Μουσούρων ζωντάνεψαν την Κυριακή χάρη στη διεξαγωγή του 3ου Δρόμου από τον δήμο Πλατανιά με δημότες όλων των ηλικιών να υποστηρίζουν τη διοργάνωση.

Πιο συγκεκριμένα ο 1ος αγώνας των είκοσι ενός χιλιομέτρων ξεκίνησε με εκκίνηση από τη γέφυρα του Φουρνέ, διήλθε από το Σκινέ, τον Αλικιανό, το Βατόλακο, τον Κουφό και τερμάτισε στα Μεσκλά. Μια διαδρομή ιδιαίτερου φυσικού κάλους που απόλαυσαν οι συμμετέχοντες.

Σε συνέχεια ο 2ος και ο 3ος αγώνας , των δέκα και των τεσσάρων χιλιομέτρων αντίστοιχα, είχαν και πάλι ως σημείο αναφοράς τα χωριά των Μουσούρων.

Ο δήμος Πλατανιά συμμετέχει φέτος  στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδα Κινητικότητας συνδιοργανώνοντας με Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης,  Ανοιχτό Διαδραστικό Εργαστήρι για τη βιώσιμη κινητικότητα και προσβασιμότητα, σήμερα και την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου  έξω από το Τουριστικό Περίπτερο στην Κεντρική Πλατεία του Πλατανιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News