Σε απόγνωση οι μουσικοί στο Ηράκλειο λόγω του παρατεταμένου μίνι lockdown

Κρήτη
Σε απόγνωση οι μουσικοί στο Ηράκλειο λόγω του παρατεταμένου μίνι lockdown

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με το Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μουσικοί

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με το Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού ,σχετικά με το πρόβλημα που έχει αναδειχθεί εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας στους ασχολούμενους με την αναπαραγωγή μουσικής. Παρόντες ήταν οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικοί Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν από το παρατεταμένο μινι lockdown στο Νομό Ηρακλείου και την απαγόρευση αναπαραγωγής μουσικής στους χώρους εστίασης.

Το Σωματείο αιτείται για τους απασχολούμενους με την αναπαραγωγή μουσικής:

- Η  μουσική να επιτραπεί σε όλους τους χώρους της εστίασης αφού εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς οι ασχολούμενοι με την αναπαραγωγή μουσικής είναι οι μόνοι που δεν εργάζονται

- Έκτακτη αποζημίωση ειδικού σκοπού στο ύψος της αναστολής 534€ και καταβολή ενσήμων για όλο το χρονικό διάστημα που δεν εργάζονται.

- 30% επιδότηση ενοικίου

- Ταμείο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις ενσήμων εφόσον το 2020 και 2021 λόγω του πανελλαδικού και του τοπικού lockdown δεν συμπληρώνουν τα απαιτούμενα ένσημα.

 Οι βουλευτές δεσμεύτηκαν να παρέμβουν κοινοβουλευτικά για το θέμα.

φωτογραφία (pexels)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News