Δήμος Ηρακλείου: Σύμπραξη με κτηνιάτρους για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων

Κρήτη
Δήμος Ηρακλείου: Σύμπραξη με κτηνιάτρους για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συμβάσεις θα αφορούν σε στειρώσεις θηλυκών και αρσενικών σκύλων, καθώς επίσης και σε άλλες κτηνιατρικές υπηρεσίες

 Σε υπογραφή ετήσιας σύμβασης με δύο κτηνιάτρους προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου μετά από διενέργεια σχετικού διαγωνισμού για τη τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Ειδικότερα, οι συμβάσεις θα αφορούν στειρώσεις θηλυκών και αρσενικών σκύλων, καθώς και άλλες κτηνιατρικές υπηρεσίες όπως αποπαρασίτωση, εμβολιασμούς, ηλεκτρονική ταυτοποίηση, τεστ λεϊσμανίασης και όπου απαιτούνται, χειρουργεία και αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος, Μαρία Καναβάκη, γνωστοποίησε ότι η δημοτική αρχή εμπιστεύεται τους κτηνιάτρους και ότι η συνεργασία ξεκινάει με πολύ καλές προοπτικές. «Έχουμε ήδη προχωρήσει σε σημαντικές παρεμβάσεις στο χώρο που διαθέτει για φιλοξενία ζώων ο δήμος, ενισχύσαμε το προσωπικό, ενισχύουμε τις υιοθεσίες και υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο ότι τα ζώα τα αγαπάμε δεν τα εγκαταλείπουμε» υπογράμμισε η κ. Καναβάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, τις επόμενες ημέρες θα οριστεί συνάντηση των νέων κτηνίατρων με την 5μελή επιτροπή του κυνοκομείου για να υπάρξει σχετική ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News