Αποζημιώνονται οι πληγέντες από τις πλημμύρες στην Κρήτη

Κρήτη
Αποζημιώνονται οι πληγέντες από τις πλημμύρες στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την πλημμύρα και τη χαλαζόπτωση της 20ής έως 22ας Οκτωβρίου 2020

Τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση, αποπεράτωση και επισκευή κτηρίων που έχουν πληγεί από την πλημμύρα και τη χαλαζόπτωση της 20ής έως 22ας Οκτωβρίου 2020, σε περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Ηρακλείου και Χανίων, αποφάσισε η Περιφέρεια Κρήτης. Μια τέτοια είδηση είναι θετική, καθώς οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν μπορούν να ανακατασκευάσουν τα σπίτια τους.

Συγκεκριμένα, σε μια σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ολοκλήρωσε την καταγραφή και την εκτίμηση των ζημιών στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, σε εμπορικά καταστήματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, άλλες επιχειρήσεις (εστιατόρια, ξενοδοχεία κ.λπ.), και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, που επλήγησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου. Τις επόμενες μέρες πρόκειται να διαβιβαστούν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να χορηγηθεί στους δικαιούχους η δωρεάν χρηματική ενίσχυση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «με το ΦΕΚ 2645/Β/18.6.2021 περί “Οριοθέτησης περιοχών και χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια που επλήγησαν από την πλημμύρα και τη χαλαζόπτωση της 20ής έως 22ας Οκτωβρίου 2020, σε περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Ηρακλείου και Χανίων της περιφέρειας Κρήτης” οριοθετήθηκαν οι πληγείσες περιοχές και αναφέρονται οι όροι και προϋποθέσεις για χορήγηση στεγαστικής συνδρομής στους δικαιούχους. Επισυνάπτεται η ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/7352/Α325/11.6.2021 κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι.

Με τη ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/οικ. 13197/Α321/27.7.2021 (ΑΔΑ: 9ΛΨΒ465ΧΘΞ-ΒΡΦ) απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ορίζονται οι προθεσμίες και η διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση, αποπεράτωση και επισκευή κτηρίων που έχουν πληγεί από την πλημμύρα και τη χαλαζόπτωση της 20ής έως 22ας Οκτωβρίου 2020, σε περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Ηρακλείου και Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης.

Για τις παραπάνω διαδικασίες, της στεγαστικής συνδρομής, είναι αρμόδιος ο Τομέας Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΤΑΕΦΚ) νομού Χανίων (Όαση Βαρυπέτρου Χανίων, Γολγοθά 2, Τ.Κ. 73.500, Χανιά, τηλ. 28210/29.287, email: [email protected].

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News