Έξαρση πανδημίας στην Κρήτη: Αεροδιακομιδές ασθενών σε… κάθε γωνιά της χώρας, αν χρειαστεί

Κρήτη
Έξαρση πανδημίας στην Κρήτη: Αεροδιακομιδές ασθενών σε… κάθε γωνιά της χώρας, αν χρειαστεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πάγωσαν» από την προηγούμενη Κυριακή οι αεροδιακομιδές προς τα νοσοκομεία της Κρήτης, που παραδοσιακά παρέχουν στήριξη σε πολλά νησιά του Αιγαίου

Σε Αττική και Θεσσαλονίκη σε πρώτη φάση και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα, θα μεταφέρονται ασθενείς από την Κρήτη στο εφιαλτικό σενάριο που η πανδημία προκαλέσει «black out» στα νοσοκομεία του νησιού.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που ήδη αποτυπώνεται μετά την νέα έξαρση, είναι πως όπως δήλωσε μέσα από την ΚΡΗΤΗ TV η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη , οι σχετικές επαφές και συνεννοήσεις έχουν ήδη γίνει με τις διοικήσεις των αντίστοιχων υγειονομικών περιφερειών , σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα  που θα κληθούν αρχικά να δεχτούν αεροδιακομιδές από την Κρήτη.

Όσο κι αν ακούγεται τουλάχιστον δραματικό ασθενείς της Κρήτης να χρειαστεί να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα ακόμη και σε νοσοκομεία του Βορρά , σε επίπεδο σχεδιασμού και ετοιμότητας ήδη το ενδεχόμενο είναι πλέον υπαρκτό, καθώς η επέλαση του ιού στο νησί απειλεί να του στερήσει την υγειονομική υπεροχή που χρόνια τώρα παρείχε στήριξη και σε πολλά νησιά του Αιγαίου.

Εξίσου ενδεικτικό το γεγονός πως ήδη από την περασμένη Κυριακή σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ, αποφασίστηκε να παγώσουν σε αυτή τη φάση αεροδιακομιδές προς την Κρήτη και για όσο το τοπικό ΕΣΥ βρίσκεται σε συναγερμό.

Ολόκληρη η συνέντευξη από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV την Παρασκευή 13 Αυγούστου, εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=sGkrOkyJZAw?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News