7 χρόνια για να μετρήσουν τα ένσημα… 6 χρόνων – Απίστευτη καταγγελία Ηρακλειώτη

Κρήτη
7 χρόνια για να μετρήσουν τα ένσημα… 6 χρόνων – Απίστευτη καταγγελία Ηρακλειώτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον ΕΦΚΑ Ηρακλείου έχει μείνει «ξεχασμένος» - Τι ανέφερε στην ΚΡΗΤΗ TV

Εφτά χρόνια περιμένει να του μετρήσουν τα... “πούλια” έξι χρόνων για να του εγκρίνουν τη σύνταξη, κι ακόμη περιμένει και δεν μπορεί να βγάλει άκρη... Η καταγγελία έγινε στην “ΚΡΗΤΗ TV” από τον 62χρονο Γιώργο Καλαϊτζή, που μένει στην Ελιά του δήμου Χερσονήσου. Η απίστευτη γραφειοκρατία και η υποστελέχωση της αρμόδιας υπηρεσίας στον ΕΦΚΑ Ηρακλείου βάζουν εμπόδια ακόμη και για απλά ζητήματα, τα οποία όμως είναι καίριας σημασίας για έναν πολίτη, ο οποίος, αν και έχει συμπληρώσει 46 χρόνια ασφαλιστικού βίου, συνεχίζει να εργάζεται για την επιβίωσή του, κάνοντας μερικά μεροκάματα στον τουριστικό χώρο.

Αυτό που ζητά είναι, επιτέλους, οι αρμόδιοι να καταμετρήσουν τα ένσημά του! Απίστευτο κι όμως ελληνικό... Από το 2014 έχει καταθέσει στον ΕΦΚΑ - για καταμέτρηση - τα ένσημά του, με τον ίδιο να περιγράφει την ταλαιπωρία του μιλώντας στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ ΤV”. Ο ίδιος έχει συμπληρώσει 46 χρόνια ασφαλιστικού βίου, ενώ για αρκετά χρόνια δούλεψε και στη Γερμανία, όπου εκεί τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς με ένα... κλικ και σε χρόνο ρεκόρ δρομολογούνται ζητήματα συνταξιοδότησης.

Ο 62χρονος εκφράζει την πικρία του, καθώς για ένα απλό ζήτημα... καταμέτρησης ενσήμων δεν μπορεί να βγάλει άκρη εδώ και εφτά χρόνια, με τον ίδιο να βρίσκεται σε απόγνωση, την ώρα που αγωνίζεται για την επιβίωση, εκτελώντας κάποια δρομολόγια ως οδηγός λεωφορείου, μετά από πολλές δουλειές που έκανε όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα και ως δημόσιος υπάλληλος για κάποιο χρονικό διάστημα.

«Από το 2014, δηλαδή πριν 7 χρόνια, έχω καταθέσει τα ένσημά μου στον ΕΦΚΑ για να μου τα καταμετρήσουνε και να πάρω τη συνταξιοδοτική βεβαίωση, ώστε να μπορώ να τα καταθέσω. Δηλαδή, πανελλαδικά, δεν υπάρχει άλλη τέτοια περίπτωση. Επτά χρόνια να μου μετρήσουνε έξι χρόνων “πούλια”», καταγγέλλει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καλαϊτζής.

Και προσθέτει: «Αναγκάστηκα κάποια στιγμή τον περασμένο μήνα και έστειλα ένα mail στον ΕΦΚΑ και τους είπα “πείτε μου γιατί αργείτε”. Δε μου απάντησαν. Μπαίνω στην πλατφόρμα στον ΕΦΚΑ και μου απαντάει αμέσως, και μου λέει ότι μπορώ να δω τα ένσημά μου online. Αλλά τα “πούλια” δεν μπορώ να τα δω, και ούτε είμαστε και αρμόδιοι εμείς να ψάχνουμε τα ένσημά μας»...

Όταν λοιπόν στη συνέχεια ο Δημήτρης Καλαϊτζής επικοινώνησε με τη Γραμματεία Συντάξεων στην Αθήνα, του απάντησαν ότι θα έπρεπε να απευθύνει στο Μητρώο. «Στέλνω καινούργια αίτηση στο Μητρώο. Και από εκεί μου απαντούν τάχιστα ότι το θέμα το έχουν στείλει στον ΕΦΚΑ Ηρακλείου για να προχωρήσουν στην καταμέτρηση. Ταυτόχρονα μου έρχεται απάντηση από το Ηράκλειο που λέει ότι “το αίτημά σας είναι υπό επεξεργασία ακόμη. Ευχαριστούμε πολύ”... Και σκέφτομαι τώρα: Στα 7 χρόνια τα “πούλια” των έξι χρόνων δεν τα έχουν ακόμα μετρήσει και μου απαντούν ότι βρίσκεται η υπόθεσή μου υπό επεξεργασία. Πόσα χρόνια θέλουν ακόμα να τα μετρήσουν;».

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ

«Έχω δουλέψει πολύ στη ζωή μου»

Όπως τονίζει εξάλλου ο κ. Καλαϊτζής, είναι σε ηλικία 62 ετών και 7 μηνών σήμερα και θα μπορούσε να έχει βγει στη σύνταξη με βάση τους εναλλακτικούς νόμους του 2015 και τον τελευταίο νόμο Βρούτση. «Στον υπουργό έχω να πω το εξής: “Βάλτε ανθρώπους να δουλέψουν. Να τους δώσετε τα λεφτά που πρέπει για να προσπαθήσουν να δώσουν τις συντάξεις σε χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι περιμένουν χρόνια”»...

Μάλιστα, ξεκαθαρίζει πως τα “πούλια” των έξι χρόνων, που εδώ και 7 χρόνια προσπαθούν και δεν καταφέρνουν στον ΕΦΚΑ Ηρακλείου να καταμετρήσουν, «είναι “οικοδομικά”... Όταν δούλευα ως μαθητής και φοιτητής στις οικοδομές. Είναι όλα βαρέα και ανθυγιεινά. Κάποια στιγμή μπήκα στο Δημόσιο. Έφυγα και από ’κει. Αγόρασα τα ένσημα του Δημοσίου και τα έβαλα στο ΙΚΑ. Κι έχω όλες τις αποφάσεις που το δείχνουν»...

Στο σημείο αυτό τόνισε με αγανάκτηση: «Έχω δουλέψει και σε καταδύσεις στη Γερμανία. Είχα στη Γερμανία και εστιατόριο. Έχω κάνει πολλά. Τώρα, είμαι οδηγός και προσπαθώ να επιβιώσω, κάνοντας ένα-δυο-τρία δρομολόγια την εβδομάδα. Περιμένω κι εγώ να βγω στη σύνταξη. Πότε θα βγω;».

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι από τη Γερμανία όλα τα ένσημα τού τα καταμέτρησαν και του τα κοινοποίησαν αμέσως. Και τα “πούλια” των έξι χρόνων, δηλαδή. Τα ένσημα που ο ΕΦΚΑ Ηρακλείου δεν έχει καταφέρει να καταμετρήσει, του τα έχουν καταμετρήσει οι Γερμανοί...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News