Πανεπιστήμιο Κρήτης: Αυτός είναι ο φετινός αριθμός των εισακτέων

Κρήτη
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Αυτός είναι ο φετινός αριθμός των εισακτέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV

Τα αριθμητικά δεδομένα όσον αφορά τους εισακτέους στις σχολές του Κρητικού ιδρύματος παρουσίασε στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοντάκης.

Κάλεσε παράλληλα τους μαθητές της Κρήτης να επιλέξουν σχολές του Πανεπιστημίου που χαρακτηρίζεται ως ένα από τα καλύτερα σε όλη την Ευρώπη. Με βάση μάλιστα τους αριθμούς φέτος στις σχολές του Πανεπιστημίου θα εισαχθούν 3.136 υποψήφιοι, αριθμός που όπως φαίνεται δεν αλλάζει, με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή σε σχέση με τις ακαδημαϊκές χρονιές 2020 - 2021 και 2019 - 2020.

Ωστόσο το Πανεπιστήμιο Κρήτης προτείνει στο υπουργείο ο αριθμός των εισακτέων φέτος να είναι 2.010 νέοι φοιτητές, με τον προτεινόμενο αριθμό του υπουργείου να ανέρχεται στους 3.136. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης σε αρκετές σχολές προτείνει μείωση των εισακτέων σε ποσοστό που αγγίζει και ίσως ξεπερνά το 50% όπως είναι τα τμήματα Ιατρικής, Χημείας και Φυσικής ,Βιολογίας, Επιστήμης Υπολογιστών και Μαθηματικών στο Ηράκλειο.

Πιο μικρές είναι οι προτεινόμενες μειώσεις των εισακτέων στις σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο. Μάλιστα ήδη 10 από τις 16 σχολές του πανεπιστημίου Κρήτης έχουν αξιολογηθεί ως κορυφαίες σε όλη τη χώρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News