Κρήτη

Πειραιάς: Μπλόκο στα πλοία της γραμμής λόγω απεργίας - Ταλαιπωρία για επιβάτες

Δεκάδες επιβάτες που δεν είχαν πληροφορηθεί για την απόφαση που ελήφθη αργά χθες το βράδυ

24ωρη απεργία πραγματοποιούν τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) με αφορμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο (ΠΕΝΕΝ), που από τις 5 το πρωί συμμετέχουν σε περιφρούρησης της κινητοποίησης, με συμβολικό μπλόκο μπροστά σε πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά.

Χθες το πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε την εξαγγελθείσα απεργία παράνομη αλλά όχι καταχρηστική, ενώ άλλα 12 ναυτεργατικά σωματεία, μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετέφεραν την απεργιακή κινητοποίησή τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, μετά τη σχετική απόφαση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Παράνομη αλλά όχι καταχρηστική, έκρινε το πρωτοδικείο Πειραιά την εξαγγελθείσα για αύριο 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) με αφορμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Το συγκεκριμένο ναυτεργατικό σωματείο κάλεσε επίσης και τους εν ενεργεία και συνταξιούχους Ναυτεργάτες να δώσουν το παρόν στη σημερινή κινητοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά (ΗΣΑΠ).

Από την πλευρά ο Σύνδεσμος των ακτοπλόων ζήτησε χθες με επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων, είτε σε περίπτωση που τα πληρώματα δεν απεργούν, είτε σε περίπτωση ευόδωσης αίτησης για την εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων τους.

Δεκάδες επιβάτες . σύμφωνα με την ertnews, που δεν είχαν πληροφορηθεί για την απόφαση που ελήφθη αργά χθες το βράδυ, βρίσκονται στο λιμάνι, περιμένοντας να ταξιδέψουν, ενώ και δεκάδες αυτοκίνητα έχουν σχηματίσει ουρές.

 Φωτογραφία αρχείου: intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια