Μια μαμά "αλλιώς"... μια μαμά από τα Παιδικά Χωριά SOS

Κρήτη
Μια μαμά "αλλιώς"... μια μαμά από τα Παιδικά Χωριά SOS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πρόσωπο της Βασιλικής τιμούμε όλες τις μαμάδες του κόσμου, τις βιολογικές μαμάδες αλλά και τις μαμάδες της "καρδιάς"!

Η Βασιλική είναι μια μαμά «αλλιώς»! Η σημερινή μέρα είναι μια σπουδαία μέρα για την ίδια, περιμένει τις ευχές και τις αγκαλιές των παιδιών της όπως όλες οι μαμάδες του κόσμου.

Τα δικά της τα παιδιά είναι 8 στον αριθμό. Δεν τα γέννησε η ίδια, αλλά τα μεγαλώνει και τα βλέπει μέρα με τη μέρα να στέκονται στα πόδια τους, να ανθίζουν, να βγάζουν φτερά και να προχωρούν με σταθερά βήματα.

Η Βασιλική Δογάνη είναι Μαμά «SOS», στα Παιδικά Χωριά SOS Κρήτης. Με μεγάλη εμπειρία, αφού ξεκίνησε τη διαδρομή της πριν 9 χρόνια στο χωριό της Βάρης, σήμερα η Βασιλική έχει συνδέσει απόλυτα τη ζωή της με τα παιδιά που μεγαλώνει στο Χωριό.

Η αγάπη της για τα παιδιά «ξεχειλίζει» σε κάθε της φράση. Είναι εκεί δίπλα τους κάθε στιγμή της ημέρας τους. Ζουν όλοι μαζί σαν οικογένεια με τις ωραίες και τις δύσκολες στιγμές τους. Επέλεξε να αναλάβει αυτό το ρόλο πολύ συνειδητά και αφού εκπαιδεύτηκε μπήκε στο Χωριό και ανέλαβε τα πρώτα της παιδιά. Από τότε μέχρι σήμερα έχει μεγαλώσει περισσότερα από 20 παιδιά. Έχει δει παιδιά να μεγαλώνουν, να ενηλικιώνονται και να αποκτούν τα δικά τους παιδιά.

Πλέον της είναι αδιανόητο να σκεφτεί τον εαυτό της έξω από το πλαίσιο. Τα παιδιά της είναι πλέον κομμάτι της. Είναι εκεί για να τα φροντίσει, να τους μαγειρέψει, να παίξει μαζί τους, να τους βάλει όρια, να τα παρηγορήσει, να τα χειροκροτήσει, να τα σκεπάσει και να τους δώσει το φιλί της καληνύχτας.

Είναι μια μαμά «αλλιώς» όπως λέει και η ίδια, είναι μια ΜΑΜΑ με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Και όσο και αν δένεται με τα παιδιά της, την ίδια στιγμή αισθάνεται μεγάλη ικανοποίηση όταν τα παιδιά προχωρούν σε μια ανάδοχη οικογένεια, που τα αγκαλιάζει και είναι εκεί δίπλα τους και μαζί τους να τα στηρίξει να συνεχίσουν τη ζωή τους με ασφάλεια και σταθερότητα.

Χρόνια πολλά Βασιλική, χρόνια πολλά μαμά!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News