Κρήτη

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον πρώην δήμαρχο Δημήτρη Αρχοντάκη

Θλίψη για την απώλεια του πρώην δημάρχου

Στην τελευταία του «κατοικία» θα οδηγηθεί σήμερα, Τετάρτη του Πάσχα ο πρώην δήμαρχος Ρεθύμνου, Δημήτρης Αρχοντάκης που έσβησε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης του Πάσχα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ρεθύμνου και ακολούθως η ταφή, το απόγευμα.

Παράκληση της οικογένειας είναι, αντί για κατάθεση στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν για την ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Θλίψη στο Ρέθυμνο για την απώλεια του πρώην δημάρχου  

Ο  πρώην δήμαρχος Ρεθύμνου, Δημήτρης Αρχοντάκης, νοσηλευόταν από το Μεγάλο Σάββατο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Είχε υποστεί σοβαρό ατύχημα στο σπίτι του στο χωριό Μοναστηράκι Αμαρίου, όπου είχε πάει για να περάσει τις ημέρες του Πάσχα μαζί με την οικογένειά του, όταν έπεσε από τις σκάλες.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Αγίας Φωτεινής, όπου του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, ακολούθως στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, θεωρήθηκε επιβεβλημένο να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου και κατέληξε βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια, τους φίλους και ολόκληρο το Ρέθυμνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 82χρονος Δημήτρης Αρχοντάκης διετέλεσε δήμαρχος για 27 χρόνια στο Ρέθυμνο, ξεκινώντας από το 1968.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ   ΨΗΦΙΣΜΑ

«Στο Ρέθυμνο σήμερα 5 Μαΐου 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 09:00 π.μ. συνεδρίασε, με τηλεδιάσκεψη, η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, ύστερα από το θλιβερό άκουσμα του αδόκητου θανάτου του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ζ. ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ , πρώην Δημάρχου Ρεθύμνης, επί είκοσι επτά έτη, πρωτοπόρου και οραματιστή της ανάπτυξης του Ρεθύμνου.

Η Διοικητική Επιτροπή, αφού άκουσε τον Πρόεδρό της, ο οποίος εξήρε την προσφορά του εκλιπόντος στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας του τόπου μας, με πρωτοβουλίες, όπως η διάσωση, ανάδειξη και ανάπλαση του ιστορικού μνημείου της Παλιάς Πόλης, ισχυρού πόλου έλξης του Ρεθεμνιώτικου τουρισμού, η τουριστική ανάπτυξη και προβολή, η δημιουργία και λειτουργία των θεωρητικών σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, ο σχεδιασμός και υλοποίηση σημαντικότατων έργων υποδομής της πόλης και γενικότερα η μετατροπή του Ρεθύμνου σε σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη, μετά από διαλογική συζήτηση, ομόφωνα:

1.- Εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

2.- Εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρό της, λόγω των ισχυόντων απαγορευτικών μέτρων, να παραστεί στην εκφορά της σορού του εκλιπόντος.

3.- Εγκρίνει τη δημοσίευση του παρόντος ψηφίσματος στον τοπικό τύπο».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια