Η επόμενη ημέρα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ - Μηνύματα ενότητας και αισιοδοξίας

Κρήτη
Η επόμενη ημέρα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ - Μηνύματα ενότητας και αισιοδοξίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την επόμενη ημέρα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ σκιαγραφεί στη “Ν.Κ.” ο απερχόμενος γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου Δημήτρης Κλαράκης

Ημέρα ενότητας και αισιοδοξίας ανατέλλει στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, που μετά τις εσωκομματικές εκλογές, όπως διενεργήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, άπαντες εκφράζουν την άποψη πως έρχεται μια καινούργια ημέρα για το κόμμα της Αριστεράς. Αυτά αναφέρει στη "Νέα Κρήτη" ο απερχόμενος γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Δημήτρης Κλαράκης, ο οποίος μίλησε ανοιχτά πως το στοίχημα της πολιτικής και εκλογικής διεύρυνσης έχει κερδηθεί τουλάχιστον από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η επόμενη μέρα επιβάλλει στα τοπικά στελέχη την άμεση επαφή με την κοινωνία του Ηρακλείου.

Την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν οι ενδοπαραταξιακές διαδικασίες για την εκλογή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, η οποία αριθμεί πλέον 41 μέλη, που εκλέχθηκαν από τους αντιπροσώπους των Οργανώσεων Μελών. Η διαδικασία κύλησε ομαλά, όπως ανέφερε ο Δημήτρης Κλαράκης.

«Ολοκληρώσαμε τις εσωκομματικές διεργασίες της μεγάλης δημοκρατικής μας παράταξης, οι οποίες ξεκίνησαν στις 20 και 21 Μαρτίου. Ένας μεγάλος αριθμός αντιπροσώπων από τις Οργανώσεις Μελών μίλησαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή. Την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία και το Σάββατο ολοκληρώθηκε. Οι εσωκομματικές διεργασίες ανέδειξαν την αναγκαιότητα ενίσχυσης του προοδευτικού αριστερού προσανατολισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από τις εσωκομματικές διεργασίες διαμορφώθηκε γόνιμο έδαφος, ώστε ο κάθε συμμετέχων να αισθάνεται ισότιμος απέναντι στον άλλο. Οι διαδικασίες ανέδειξαν αναμφισβήτητα τον μαζικό χαρακτήρα του κόμματος, ενώ τονίστηκε η ανάγκη να διευρύνουμε τους κοινωνικούς μας ορίζοντες, αφουγκραζόμενοι τον παλμό της κοινωνίας», υπογράμμισε ο κ. Κλαράκης.

Ο ίδιος μίλησε για την επόμενη μέρα, που είναι μέρα ενότητας και αισιοδοξίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου κατάφερε και διατήρησε στο ακέραιο τον μαζικό του χαρακτήρα, ενώ η επόμενη ημέρα απαιτεί από τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή δύο πράγματα: αφενός τον ενστερνισμό των κοινωνικών προβλημάτων που δημιουργεί η πολύπτυχη κρίση που βιώνουμε και την παραγωγή ενός σχεδίου δράσης, και αφετέρου την υπόδειξη πως η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει συνθήκες αδυναμίας για τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

«Η επόμενη μέρα είναι ημέρα ενότητας και αισιοδοξίας. Όλοι μαζί θα στηρίξουμε τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή που έλαβε την ψήφο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Μας χαροποιεί το γεγονός πως έχουμε διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τη μαζικότητά μας. Η επόμενη μέρα θα μας βρει όλους μαζί. Προσωπική μου άποψη είναι πως όλοι μαζί πρέπει να αποκτήσουμε επαφή με την κοινωνία. Να καλλιεργήσουμε μια σχέση κοινωνική. Να μιλήσουμε με τους παραγωγικούς φορείς. Να δούμε τα προβλήματά τους. Να κάνουμε σαφές πως αυτή η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες. Πρέπει να κάνουμε σαφές πως η κυβέρνηση έχει καταλύσει κάθε είδους εργασιακή σχέση. Έχει δημιουργήσει πληθώρα κοινωνικών δεινών, πράγμα που επιβάλλει στήριξη της κοινωνικής πολιτικής και στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Το ιδεολογικό μας πρόσημο είναι προοδευτικό και αριστερό. Επιζητούμε τις δημοκρατικές διαδικασίες και κυρίως θέλουμε μαζί μας όλους τους πολίτες», ανέφερε ο κ. Κλαράκης.

Το στοίχημα της διεύρυνσης

Ο Δημήτρης Κλαράκης μίλησε, μεταξύ άλλων, για το στοίχημα της διεύρυνσης. Μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε αίτημα στις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου προς πολιτική συσπείρωση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα που τίθεται επομένως είναι εάν οι τοπικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ όντως αποτύπωσαν ένα πρόσωπο εξωστρεφές, που επιζητάει τη διεύρυνση του εκλογικού και πολιτικού ακροατηρίου. Σε αυτό το ερώτημα, ο απερχόμενος γραμματέας συντονιστής της Ν.Ε. Ηρακλείου απαντάει: «Εμείς είχαμε να διαχειριστούμε μια κατάσταση αρκετά πρωτόγνωρη. Η πρώτη κατάσταση αφορά τον COVID-19 και η άλλη, πιο εσωκομματική, την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019. Είναι δύο καταστάσεις που διαμόρφωσαν αντίξοες συνθήκες. Κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες, εμείς καταφέραμε όλοι μαζί να κερδίσουμε το στοίχημα της εξωστρέφειας και της διεύρυνσης του εκλογικού και πολιτικού ακροατηρίου. Μέσα σ' ένα σύντομο χρονικό διάστημα, καταφέραμε να διπλασιάσουμε τις Οργανώσεις Μελών και πλέον για τον νομό Ηρακλείου μιλάμε για 26 Ο.Μ. Η διεύρυνση αποτέλεσε στοίχημα για την προηγούμενη Νομαρχιακή Επιτροπή και θα συνεχίζει να αποτελεί, όπως πιστεύω εγώ, και για την επόμενη Νομαρχιακή Επιτροπή.

Εμείς έχουμε ανάγκη από νέες εγγραφές, καθώς με αυτόν τον τρόπο ενδυναμώνεται ο πολιτικός σχηματισμός. Η διεύρυνση, όπως έχουμε πει επανειλημμένα, πρέπει να είναι όχι μόνο ποσοτική, αλλά και ποιοτική. Έχουμε ανάγκη από ανθρώπους όλων των κοινωνικών και εισοδηματικών τάξεων, καθώς μόνο έτσι μπορούμε να φτιάξουμε ένα σθεναρό αριστερό προοδευτικό μέτωπο. Και αυτό το μέτωπο θα είναι ο προμαχώνας αλλά και ο επιθετικός βραχίονας, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις νεοφιλελεύθερες, νεοδεξιές αντιλήψεις που προέρχονται από την κυβέρνηση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News