Καιρός: Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη από τη σύντομη αλλά έντονη κακοκαιρία

Κρήτη
Καιρός: Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη από τη σύντομη αλλά έντονη κακοκαιρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού ξανά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Μετά την μικρή ανάπαυλα καλοκαιρίας, χαλάει ξανά ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις βοριάδες από την Τετάρτη τις έντονες βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες, από τις οποίες αναμένεται να επηρεαστεί η Κρήτη, σύμφωνα με τις προγνώσεις.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το meteo.gr, άστατος προβλέπεται να είναι ο καιρός την Τρίτη με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά, ανατολικά και νότια. Έντονα φαινόμενα στην Πελοπόννησο. Βόρειοι άνεμοι 6-8 μποφόρ στο Αιγαίο. Μικρή πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας και στο Ιόνιο. Στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο και στα νησιά του Κεντρικού Ιονίου τα φαινόμενα από το μεσημέρι και μετά θα είναι τοπικά έντονα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 2 έως 18, στη Θεσσαλία από 3 έως 19 βαθμούς, στην Ήπειρο από 3 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε πολλές περιοχές στα 7 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στα ανατολικά και νοτιοανατολικά πελάγη πρόσκαιρα 8. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια και βορειοδυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα βροχής μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Πώς θα διαμορφωθεί ο καιρός στην Κρήτη, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, σύμφωνα με το meteo.gr:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Έντονη συννεφιά σε ολόκληρη τη διάρκεια της ημέρας προβλέπεται την Τρίτη. Την Τετάρτη από το μεσημέρι και μετά αναμένονται βροχές και καταιγίδες, με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως 6 Μποφόρ και το θερμόμετρο να μην ανεβαίνει πάνω από τους 12 βαθμούς Κελσίου. Ίδιο προβλέπεται να είναι το σκηνικό του καιρού και μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης.

Αρκετά σύννεφα προβλέπονται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στον Χανιώτικο ουρανό την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη από το μεσημέρι και μετά αναμένονται βροχές και καταιγίδες, μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 4 Μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Έντονη συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας την Τρίτη στο Ρέθυμνο. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα της Τετάρτης αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί έως 6 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιο αναμένεται το σκηνικό του καιρού και την Πέμπτη, με ισχυρές βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας και έντονη καταιγίδα, κυρίως τις πρωινές ώρες.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Έντονη συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας την Τρίτη και το θερμόμετρο να μην ξεπερνά τους 16 βαθμούς Κελσίου. Την Τετάρτη αναμένεται βροχή και καταιγίδα, κυρίως από τις μεσημεριανές ώρες και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως 6 Μποφόρ (Βορειοδυτικοί), ενώ το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός και την Πέμπτη σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ανακοίνωση από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει οτι συμφωνία με δελτίο αναγγελλίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ με αρ. 237  για σήμερα Τρίτη  30-03-2021 με ώρα έκδοσης 30 Μαρτίου 2021/ 0400 utc

Δυτικό Κρητικό

βόρειοι 5 η 6 αργότερα 6 η 7. ταραγμένη

Ανατολικό Κρητικό

από 30/07 utc τουλάχιστον μέχρι 30/16 utc

βόρειοι 7 η 8

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΛΛΙΜΕΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ  ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ  ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΡΟΣΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΣ.

  • ΟΡΜΟΥΝΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΙΣΧΥΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.
  • ΡΥΜΟΥΛΚΑ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΑ – ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ.
  • ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΤΟΛΩΝ-ΟΔΗΓΙΩΝ ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.
  • ΤΕΛΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΑ ΠΛΩΤΑ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΜΙΚΡΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News