25η Μαρτίου: Βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη – Χιόνια στα ορεινά

Κρήτη
25η Μαρτίου: Βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη – Χιόνια στα ορεινά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο

Σχετικά χαμηλές είναι οι θερμοκρασίες στην Κρήτη ανήμερα της εθνικής επετείου ενώ στο νησί θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Τις βραδινές ώρες πάντως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Για την υπόλοιπη χώρα, στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι ο βελτιωμένος καιρός.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βορειοανατολικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ στο Αιγαίο θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά, που τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

Κοντά στους -10 βαθμούς Κελσίου έπεσε η θερμοκρασία το πρωί της Πέμπτης στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στη Βλάστη Κοζάνης, όπου το θερμόμετρο έπεσε στους -9,8 βαθμούς Κελσίου, στο Βαρικό Φλώρινας (-9,3), στο Νευροκόπι (-7,8), στο Περτούλι Τρικάλων (-7,3) και στον 'Αγιο Δημήτριο Ολύμπου (-7,1 βαθμοί).

Για αύριο Παρασκευή 26 Μαρτίου, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Πρόσκαιρες νεφώσεις θα υπάρχουν στα ανατολικά και τα νότια και τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, όμως παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους στα βόρεια ισχυρός.

Δείτε ΕΔΩ την αναλυτική πρόγνωση του καιρού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News