Κρήτη

Εθνική επέτειος 1821: Το μήνυμα του προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης

Αναλυτικά τι αναφέρεται στο μήνυμα του Γιάννη Κουράκη

Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα εθνικής μνήμης, υπερηφάνειας αλλά και περισυλλογής  για ολόκληρο τον Ελληνισμό. Τα μηνύματα της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821 για Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία και   Δημοκρατία είναι πάντα επίκαιρα.

Σήμερα, 200 χρόνια από το ξέσπασμα της Επανάστασης, βρίσκουν τη χώρα μας να έχει διανύσει μια πολυκύμαντη διαδρομή, με σημαντικά επιτεύγματα αλλά και επώδυνες εμπειρίες.

Μέσα από αυτή την πορεία κατάφερε, όμως, να γίνει ένα σύγχρονο και δημοκρατικό κράτος. Με στέρεους και δημοκρατικούς θεσμούς και σταθερή θέση στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Σε αυτή την ιστορική συγκυρία, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να χαράξουμε αυτή την Επέτειο στη συλλογική μνήμη ως κάτι ξεχωριστό και να εμπνεύσουμε την νέα γενιά με τις αξίες και τις αρχές της ανδρείας, της γενναιότητας και της ομοψυχίας  που χαρακτήριζαν  τους αγωνιστές και μας διδάσκουν ότι οι μάχες για Ελευθερία και Δικαιοσύνη κερδίζονται με πίστη και όραμα.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι στην νέα εποχή και πραγματικότητα που έρχεται, η πολύτιμη παρακαταθήκη που αντλούμε από την επανάσταση του 21’ θα εμπνεύσουν την πορεία και το έργο των Ελλήνων. Χρόνια πολλά!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια