«Αλλιώτικη» η Κυριακή των Αποκριών στο Ρέθυμνο – Παλιές εποχές νοσταλγούν οι καρναβαλιστές

Κρήτη
«Αλλιώτικη» η Κυριακή των Αποκριών στο Ρέθυμνο – Παλιές εποχές νοσταλγούν οι καρναβαλιστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κορωνοϊός «φρέναρε» το καρναβάλι, ενός αιώνα ζωής – Ανανεώνουν το ραντεβού για το 2022

Κυριακή των αποκριών σήμερα και το Ρέθυμνο δεν θυμίζει σε τίποτα αντίστοιχες ημέρες του παρελθόντος, όπου ξεφάντωνε στους ρυθμούς της αποκριάς. 

Η πανδημία του κορωνοϊού  κατάφερε να βάλει «φρένο» στο ρεθυμνιώτικο καρναβάλι που έχει ξεπεράσει ήδη έναν αιώνα ζωής. 

Ο δήμος ανακοινώνοντας και επίσημα τις προηγούμενες ημέρες την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, έδωσε στην δημοσιότητα ένα νοσταλγικό βίντεο με την προτροπή να μείνουμε όλοι ασφαλείς για να βρεθούμε ξανά του χρόνου και να μη λείπει κανείς….

Γλυκόπικρη η σημερινή γεύση στα χείλη των χιλιάδων καρναβαλιστών του Ρεθύμνου, καθώς κάτω από άλλες συνθήκες οι δρόμοι της πόλης θα είχαν μετατραπεί σε μια απέραντη πίστα χορού, στην κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Και μπορεί πέρυσι τέτοια μέρα να μην έγινε η μεγάλη παρέλαση, ωστόσο οι καρναβαλιστές του «έδωσαν και κατάλαβε» μιας και στο Ρέθυμνο δεν είχε καταγραφεί ούτε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊό.

Φέτος όμως η εικόνα είναι τελείως διαφορετική με τους καρναβαλιστές να νοσταλγούν παλιές εποχές, αλλά και τις δράσεις της καρναβαλικής περιόδου που προηγείται της κορύφωσης. 

Το ρεθυμνιώτικο καρναβάλι που έχει ξεπεράσει έναν αιώνα ζωής, μόνο ο κορωνοϊός κατάφερε να το «φρενάρει». Ωστόσο, η δημοτική αρχή ανακοινώνοντας και επίσημα φέτος την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, δημοσιοποίησε ένα νοσταλγικό βίντεο με την ευχή για «καλύτερες ημέρες».

Το βίντεο -που παρουσιάζει με εξαιρετικά καλαίσθητο τρόπο την κουλτούρα και τον πολιτισμό των ανθρώπων του Ρεθύμνου- στέλνει το μήνυμα να ξαναβρούμε όλοι το χαμόγελο που κρύβουν οι μάσκες και να το αποκαλύψουμε μέσα από τις αναμνήσεις μας. Μάλιστα όπως λέει, σε μια χρονιά με απώλειες, ας ξαναζήσουμε το δικό μας παραμύθι. Ας ελπίσουμε, ας ονειρευτούμε και πάνω από όλα να μένουμε ασφαλείς για να βρεθούμε ξανά και να μη λείπει κανείς.

Το καρναβαλικό Ρέθυμνο λοιπόν και οι άνθρωποι του ανανεώνουν το ραντεβού με την ξεγνοιασιά και την καλοπέραση για τον επόμενο χρόνο, με την υπόσχεση να επιστρέψουν όλοι πιο δημιουργικοί για ένα ακόμα καλύτερο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι».

(Φωτογραφία Αρχείου)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News